Winkels mogen opnieuw open

02-12-2020 - Sinds 1 december mogen alle winkels opnieuw open. Dat gaat gepaard met een aantal veiligheidsvoorschriften waaraan klanten en uitbaters zich moeten houden. We sommen hier de belangrijkste op.

Klant

  • Je mag maximum 30 minuten aanwezig zijn in de winkel. Je bezoek kan enkel langer duren als er voorafgaand een afspraak werd gemaakt.
  • Ga alleen winkelen. Er wordt een uitzondering gemaakt voor één volwassene met minderjarigen van het eigen huishouden of personen die nood hebben aan begeleiding.
  • Een mondmasker dragen blijft verplicht.

Handelszaak

  • Als uitbater ben je verantwoordelijk voor wat er in én voor je winkel gebeurt. Het lokaal bestuur is verantwoordelijk voor het openbaar domein (openbare parking, Gemeenteplein ...).
  • Je mag slechts één klant toelaten per 10 m². Als de vloeroppervlakte minder dan 20 m² bedraagt, zijn twee klanten toegelaten, voor zover de 1,5 m afstand gegarandeerd kan worden.
  • Indien je vloeroppervlakte meer dan 400 m² bedraagt, moet je een toegangscontrole voorzien.

Ook op de vrijdagmarkt worden alle kramen opnieuw toegelaten. Draag ook daar je mondmasker en bewaar anderhalve meter afstand van andere bezoekers.

Contact en openingsuren

Dienst Lokale Economie
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 57
E-mailadres: 
lokaleeconomie [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden.

Alle openingsuren

Vertel het verder