Winnaars Doendersbudget bekend

Op vlak van burgerparticipatie heeft de gemeente in het meerjarenplan 20-25 onder meer 25.000 euro voorzien waarover de burgers zelf mogen beslissen hoe dit besteed wordt. Alle Hoeilanders kregen de kans om ideeën waar heel Hoeilaart beter van wordt, voor te leggen én uit te voeren. Alle stemmen zijn intussen geteld en de winnaars zijn gekend!

Tot 19 september konden alle inwoners stemmen op een van de zeven projecten die de shortlist van het Doendersbudget gehaald hebben. Er werden in totaal zo’n 310 stemmen uitgebracht.

Met maar liefst 35 % van alle stemmen werd de inrichting van het buurtpark in de wijk Tentrappen tot grote winnaar gekroond. Hun project zal dan ook als eerste gerealiseerd worden. In de komende maanden zitten de gemeentediensten samen met de projectindieners om het project verder vorm te geven en in uitvoering te brengen. Naast maatregelen om de verkeersveiligheid te verhogen zal onder andere werk gemaakt worden van een naambord en nutsvoorzieningen voor activiteiten die in het park plaatsvinden.

Zodra het project rond het buurtpark gerealiseerd is, zal van start gegaan worden met de realisatie van een tweede project, namelijk de realisatie van een street-art kunstwerk op de gevel van SJC Koldam. Dat project kwam met 15 % van de stemmen op een tweede plaats terecht in de rangschikking. Voor de bepaling van het type kunstwerk zal opnieuw beroep gedaan worden op de Hoeilaartse bevolking. Op die manier kan er werk gemaakt worden van een gedragen ontwerp.

Zodra beide projecten afgerond zijn wordt bekeken of er nog middelen overblijven binnen het Doendersbudget. Indien dat het geval is, zal bekeken worden of het haalbaar is om nog een derde project uit de shortlist te realiseren. De keuze voor een derde project zal afhankelijk zijn van het beschikbare budget en het aantal behaalde stemmen voor het project.

Voor de volledigheid geven we je hieronder graag nog de finale eindstand van alle projecten mee:

Project

Behaalde stemmen (%)

#1

Buurtpark Tentrappen

35 %

#2

Street-art SJC Koldam

15 %

#3

Stickers op elektriciteitskasten

12 %

#4

Vredesplek

12 %

#5

Overkapping aan het parkpaviljoen

11,5 %

#6

Design zitbanken

8 %

#7

Feestelijke afsluiting Nerojaar

6,5 %

Contact en openingsuren
Gemeenteplein 39
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 657 05 04
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9:00 tot 12:00
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart