Een hart voor hulpverlening? Word vrijwilliger bij de brandweer!

Hulpverleningszone Oost is op zoek naar brandweervrijwilligers. Geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen waar ze kunnen. In een team dat voor elkaar door het vuur gaat.

Vooraleer je kan solliciteren bij een hulpverleningszone om vrijwillig brandweerman of -vrouw te worden, heb je een federaal geschiktheidsattest (FGA) nodig. Om het FGA te behalen leg je proeven af bij een opleidingscentrum van de brandweer. De proeven bestaan uit 3 delen: een competentietest, een handvaardigheidstest en de fysieke proeven. Je mag zelf kiezen in welk opleidingscentrum je je inschrijft. Dit staat los van de hulpverleningszone waar je nadien wilt solliciteren of de provincie waar je woont. Meer info op ikwordbrandweer.be.

Heb je interesse in een functie als brandweervrijwilliger? Maar weet je niet goed wat het allemaal inhoudt of hoe je hieraan moet beginnen? Schrijf je dan zeker in voor de digitale infosessie op 6 februari 2021! Belangrijk is dat je je op voorhand inschrijft om de link voor de online infosessie te ontvangen. Ga naar www.hvzoost.be voor het inschrijvingsformulier.

Wil jij het brandweerkorps van Hulpverleningszone Oost vervoegen? Wil je wat betekenen voor de mensen in je buurt, en dat samen met een heleboel toffe collega’s? Dan is dit misschien wel de uitgelezen kans voor jou! Hou de data voor het behalen van je Federaal Geschiktheidsattest goed in de gaten. De vacature en alle verdere informatie kan je binnenkort terugvinden op www.hvzoost.be.

Vertel het verder