Zomerschool voor wiskunde en fysica

Wat?

Een zomerschool biedt leerlingen essentiële leerstof op maat aan, in kleine groepen. Het aanbod is gratis. Ook in Hoeilaart wordt een zomerschool op poten gezet.

Leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar ASO krijgen tijdens de laatste twee weken van augustus (17/08-21/08 en 24/08-28/08) alle leerstof van wiskunde en fysica van het voorbije schooljaar aangeboden. Op die manier wordt alles grondig herhaald en worden ze klaargestoomd voor het komende schooljaar.

De leerlingen worden volgens leerjaar ingedeeld in twee groepen, zodat ze les krijgen op hun niveau. De vakken wiskunde en fysica worden in detail behandeld. De aangeboden inhoud is gebaseerd op de vakfiches die voorzien worden door de examencommissie. De lesdagen starten telkens om 9 uur en eindigen om 16 uur met een uur middagpauze. In de voormiddag worden er groepslessen voorzien in groepjes van maximaal 10 leerlingen. De lessen zullen vanaf de basis opgebouwd worden, zodat iedereen alles herhaalt. Wanneer de leerlingen na de middag dan individueel of in kleine groepjes zelf aan de slag moeten, kunnen de lesgevers op maat ondersteunen. Er zal ook voldoende aandacht gaan naar het efficiënt studeren en organiseren van schoolwerk.

De lesgevers zijn ervaren lesgevers van Solutio, met veel passie voor wiskunde en fysica.

Waar?

Deze lessen vinden plaats in de lokalen van het GC Felix Sohie.

Meer info:

https://www.solutio-vlaanderen.be/zomerschool

Inschrijven:

https://www.solutio-vlaanderen.be/inschrijving#/acttype/26

Org. Sint-Martinuscollege Overijse i.s.m. Solutio vzw

 

Vertel het verder