Zwerfvuilopruimdag

Steek de handen uit de mouwen en neem deel aan de jaarlijkse Zwerfvuilopruimactie, die de milieudienst, de milieuraad en de werkgroep Afval op zaterdag 7 maart organiseren. Alle deelnemers worden beloond met een kleine attentie.

Weg met al die rondslingerende blikjes, sigarettenpeuken, snoeppapiertjes en kauwgom! Hoeilaart wil met de Zwerfvuilopruimdag iedereen sensibiliseren om geen klein afval op straat achter te laten en te helpen bij het opruimen ervan. Ook jij wordt op zaterdag 7 maart 2020, tussen 10 en 14 uur, bij het GC Felix Sohie verwacht!

Hoe deelnemen?

  • Bij de milieudienst kan je vanaf nu witte zwerfvuilzakken krijgen. Met die zakken kan je in je buurt, op weg naar de bakker of tijdens een wandeling, al zwerfvuil beginnen te verzamelen. Veel of weinig, het maakt niet uit. Alle beetjes helpen.
  • Op de Zwerfvuilopruimdag breng je je zwerfvuilzak(ken) naar de centrale verzamelplaats op het voorpleintje van het GC Felix Sohie. De milieudienst deelt ook daar zwerfvuilzakken uit. De dag zelf kan je dus ook nog zwerfvuil inzamelen.
  • Wil je deelnemen in groepsverband, met je vereniging, wijk of vriendenkring? Op de Zwerfvuilopruimdag zelf of ervoor? Duid een co√∂rdinator aan en neem contact op met de milieudienst. Dan kunnen de nodige praktische afspraken gemaakt worden.

Interrand komt op de Zwerfvuilopruimdag rond 14 uur de zwerfvuilzakken ophalen. Iedereen kan dan zijn zak in de huisvuilwagen gooien.

Contact en openingsuren

Milieudienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 75
E-mailadres: 
milieu [at] hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken tot en met 19 april achter gesloten deuren. Ze blijven telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kan op afspraak enkel terecht bij de dienst Burgerzaken (tel. 02 658 28 50) en het Sociaal Huis (tel. 02 658 28 68).

Vertel het verder