Onderwijs voor Oekraïense kinderen

Onder de Oekraïense oorlogsvluchtelingen zijn er ook heel wat kinderen die recht hebben op onderwijs. Deze kinderen zijn welkom in de lagere scholen van Hoeilaart en in de secundaire scholen van Overijse.

  • Leerlingen van 3 tot 12 jaar worden opgevangen in de lagere scholen: de Sint-Clemensschool en Het Groene dal.
  • Leerlingen van 12 tot 18 jaar worden opgevangen in de onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers (OKAN-klassen) in de secundaire scholen van buurgemeente Overijse.

Met vragen over de inschrijving van minderjarige Oekraïense kinderen in lagere en secundaire scholen kan je contact opnemen met de dienst Welzijn via het nummer 0492 13 49 03 of mailadres welzijn@hoeilaart.be. De dienst Welzijn komt op regelmatige basis samen met de directies van de betrokken scholen om de inschrijvingen te bespreken.

Vertaalhulp welkom!

Om de kinderen en jongeren te helpen bij hun integratie in de klas, is de dienst Welzijn op zoek naar vrijwilligers die Russisch of Oekraïens spreken. Zij kunnen de leerlingen helpen verwelkomen, in kleine groepjes Nederlandse bijles geven, het schoolsysteem uitleggen ... Aanmelden als vrijwilliger hiervoor kan door een mail te sturen naar welzijn@hoeilaart.be.

Meer info?

Dienst Welzijn

0492 13 49 03

Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren