Serviceflats De Weyngaerd

Op de OCMW-woonzorgsite Den Dumberg, Groenendaalsesteenweg 32, bevinden zich 19 serviceflats. Ze zijn gelegen op de bovenste verdieping van het woonzorgcentrum en hebben een eigen ingang. De flats variëren in grootte. Ze hebben allemaal een aparte badkamer en slaapkamer. Sommige flats hebben twee slaapkamers.

De serviceflatbewoners leven op zelfstandige basis maar hebben de zekerheid van een 24 uur/24 uur-permanentie van een verpleegkundige uit het woonzorgcentrum. Tegen betaling kunnen zij, indien nodig, warme maaltijden bestellen. Net als alle andere senioren van Hoeilaart kunnen zij gebruik maken van de thuisdiensten van het OCMW of andere thuiszorgdiensten. Bewoners van de serviceflats kunnen, indien zij dat wensen, deelnemen aan de collectieve animatieactiviteiten van het woonzorgcentrum.

Voorwaarden

  • Je kan een serviceflat aanvragen vanaf 65 jaar. Vorm je een koppel, dan moet ook je partner de leeftijd van 65 jaar bereikt hebben op het moment van de aanvraag.
  • Je moet een binding hebben met Hoeilaart. Dat houdt in dat Hoeilaart gedurende minstens 20 jaar van je leven je vaste verblijfplaats was, of dat jijzelf of je familie (kinderen, kleinkinderen, broers en zussen) op het moment van de aanvraag minstens 5 jaar in Hoeilaart woont.
  • Je moet kennis hebben van het Nederlands.
  • Je moet een bepaalde graad van zelfredzaamheid hebben. Bij koppels mag een van de twee partners meer zorgbehoevend zijn.

Hoeveel kost het?

  • Kleinere flats (aantal: 4) met 1 slaapkamer en kitchenette, zonder inkomhal: 19,56 euro/dag.
  • Flat (aantal: 1) met 1 slaapkamer, open keuken en kleine berging: 26,83 euro/dag
  • Flats (aantal: 3) met 1 slaapkamer, open keuken, berging en ruimere leefruimte: 30,75 euro/dag
  • Flats (aantal: 7) met 1 slaapkamer, open keuken, berging, ruime leefruimte en/of betere ligging: 34,10 euro/dag
  • Ruime flats (aantal: 3) met 2 slaapkamers of zeer ruime flat (aantal: 1) met 1 slaapkamer: 41,94 euro/dag

Alle flats hebben een badkamer.

Hoe aanvragen?

Voor meer informatie of aanvraag tot inschrijving, neem je contact op met Els De Munter, maatschappelijk werker verantwoordelijk voor de serviceflats.

Er is een wachtlijst. Om te vermijden dat er flats onbewoond blijven, wordt er een tweede wachtlijst aangelegd van kandidaat-bewoners die geen binding hebben met Hoeilaart.

Contact en openingsuren

Serviceflats
Groenendaalsesteenweg 32
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 02 78
E-mailadres: 
els.demunter [at] ocmw.hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken momenteel achter gesloten deuren. Ze blijven telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kan op afspraak terecht bij de dienst Burgerzaken (tel. 02 658 28 50) en het Sociaal Huis (tel. 02 658 28 68). Met de dienst Omgeving (tel. 02 658 28 71) kan je een afspraak maken om een openbaar onderzoek in te kijken.