Stappenclash

Logo Stappenclash

Doe van 1 tot 31 mei 2018 mee aan de 10.000 stappenclash, een leuke wedstrijd om meer te bewegen. Doe mee voor jouw gezondheid en help Hoeilaart zo aan de titel van ‘Actiefste Gemeente van Vlaanderen’.

Stappen is gezond

We bewegen te weinig. Amper vier op tien volwassenen bewegen elke dag dertig minuten. Stappen is een laagdrempelige en goedkope vorm van bewegen. 10.000 stappen gespreid over een hele dag kunnen de gezondheid fundamenteel verbeteren. Stappen kan je overal: thuis bij huishoudelijke taken, op het werk, tijdens verplaatsingen in het verkeer of in je vrije tijd.

Hoe meedoen?

 • Registreer je op 10000stappen.gezondleven.be. De knop ‘Registreer’ vind je bovenaan rechts. Of download de app '10.000 stappen'.
 • Meld je via ‘Zoek een groep’ aan bij de groep ‘Hoeilaart’.
 • Registreer tussen 1 en 31 mei dagelijks je stappen. Ook andere vormen van bewegen zoals zwemmen, fietsen of fitness tellen mee. Meer uitleg over hoe je je stappen kan tellen, vind je op de pagina ‘Hoe tel ik mijn stappen’.

Wat doet de gemeente voor jou?

De gemeente geeft je een duwtje in de rug. Tijdens de maand mei zet ze een aantal activiteiten op touw waarmee je je stappenaantal kan opdrijven. En uiteraard wordt de deelnemer beloond!

 • Meifeesten
  Op vrijdagavond 4 mei en zondagochtend 6 mei worden jou tijdens de Meifeesten verschillende gelegenheden geboden om te lopen en te wandelen. Registreer je stappen!
 • Stappenkaart
  De stappenkaart van Hoeilaart is aan een update toe. Help mee de ontbrekende stapafstanden aan te vullen. Klik hier voor het online formulier om ons de afgestapte, nieuwe afstanden te bezorgen.
 • Graffitizoektocht
  Ga op stap met je kinderen en zoek de tien locaties in Hoeilaart waar we met krijt voetstappen en de tekst '10.000 stappen' op de grond hebben getekend. Heb je ze alle tien ontdekt? Geef ze dan via dit formulier door en win misschien een prijs.
 • Strava
  Registreer je bij www.strava.com en sluit je aan bij de wandelende/lopende/fietsende club 'Gemeente Hoeilaart'. Stippel een tocht uit die resulteert in een mooie figuur op Strava. Eind mei loven we een prijs uit aan diegene die de mooiste figuur kan lopen, wandelen of fietsen. Inspiratie en info vind je hier. We verwachten wel een mailtje naar sport@hoeilaart.be met daarin de link van je tocht.
 • Facebook
  Volg de facebookpagina ‘Sport en Gezondheid Hoeilaart’ en ontdek nieuwe acties. En deel jouw bewegingen met de #10000stappen.

De coördinator Sport en Gezondheid zal ook de gemeenteraadsleden en het gemeentepersoneel aansporen om meer stappen te zetten.

De overwinning

De gemeente die na één maand de meeste stappen heeft gezet in haar categorie, krijgt de titel van ‘Actiefste Gemeente van Vlaanderen’, een wisselbeker en een levensgrote vlag om op het hangen aan het gemeentehuis.

De gemeente Hoeilaart heeft voor de deelnemende Hoeilanders zelf ook prijzen in petto, en wil in de eerste plaats de strijd aangaan met buurgemeente Sint-Genesius-Rode.

Contact en openingsuren

Dienst Vrije Tijd
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 05 04
E-mailadres: 
vrijetijd [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9:00 tot 12:00
Morgen open van 9:00 tot 12:00
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden.

Alle openingsuren