Subsidie navelstrengbloedbank

Wat?

Het gemeentebestuur van Hoeilaart steunt de Leuvense navelstrengbloedbank. Voor elke vrouw uit Hoeilaart die bij de bevalling de navelstreng afstaat, maakt het gemeentebestuur 200 euro aan de bloedbank over.

Waarom?

Navelstrengbloed heeft bijzondere kenmerken, waardoor het kan aangewend worden om ernstige bloedziekten (zoals leukemie, lymfeklierkanker, de ziekte van Kahler) te bestrijden.
In navelstrengbloed zijn cellen aanwezig met dezelfde eigenschappen als beenmergcellen. Deze cellen worden stamcellen genoemd. Het bloed opgevangen uit één navelstreng, is voldoende om een transplantatie uit te voeren.

Hoe? Waar?

In onze regio werkt de Leuvense navelstrengbloedbank samen met het UZ Gasthuisberg en het H. Hartziekenhuis te Leuven. Vrouwen uit Hoeilaart die daar bevallen, kunnen de navelstreng bij de geboorte afstaan.

Meer informatie over de Leuvense navelstrengbloedbank, het afstaan van de navelstreng en het gebruik van navelstrengbloed vind je op de website van de bloedbank. Daar kan je ook de lijst raadplegen van de ziekenhuizen waarmee de bloedbank samenwerkt.

Ook de huisartsen van Hoeilaart kunnen je meer informatie geven.

Contact en openingsuren

Financiële dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 60
E-mailadres: 
financien [at] hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken tot en met 17 juli op afspraak. Je kan een afspraak maken bij het Onthaal (tel. 02 658 28 40) of via afspraak@hoeilaart.be. Vermeld je naam en de reden waarom je een afspraak wil.