Tour de France Druivenstreek

Logo's Sportregio Druivenstreek

De Tour de France komt langs in de Druivenstreek op zaterdag 6 juli. Uiteraard zetten we met de Sportregio Druivenstreek hierop in en organiseren we fietsplezier voor onze inwoners, zowel de dag zelf als de dagen vooraf. Klik hier voor filmpje van Sport Vlaanderen.

Volg hier de resultaten van de ploegentijdrit.

Voor wielertoeristen

Voor de wielertoeristen van de Druivenstreek organiseren we twee activiteiten. Alvorens de Tourrenners passeren, krijgen zij de kans zich te bewijzen in de strijd om de plaatselijke bolletjes- of gele trui. 

1. Ploegentijdrit (25 euro per ploeg)

Wielertoeristen krijgen de kans om op zaterdag 6 juli, even voor de profrenners voorbijkomen, het Tourparcours door de Druivenstreek af te leggen met hun fietsclub of vrienden. De Sportregio organiseert immers een ploegentijdrit voor 4 à 6 deelnemers. Starten doen ze tussen 12.15  en 13.15 uur aan de Terhulpensesteenweg in Maleizen en 13 km verder komen ze aan op de Markt van Tervuren. De tijd van de vierde renner telt. Meer info vind je in het reglement.

Elke deelnemer krijgt een presentje en er zijn trofeeën voor de eerste heren- en damesploegen.

Uiteraard zijn op 6 juli ook toeschouwers welkom. Zij kunnen de ploegen zien passeren, en in Eizer en de S-bocht van Overijse op schermen de tijdsregistratie in het oog houden. Ook online zal men de tussentijden kunnen volgen.

2. Strava-actie op vier 'cols' (gratis)

Vier pittige hellingen zijn de 'cols' van de Druivenstreek. Van maandag 24 juni tot zondag 30 juni kunnen inwoners zich meten op de Smeysberg (Huldenberg), Vossemberg (Tervuren), Jezus-Eiksesteenweg (Hoeilaart) en Brusselsesteenweg (Overijse). Aan de voet van elke helling zal een infopaneel staan. Witte lijnen zullen start en finish aanduiden.

Voor deelnemers uit Hoeilaart, Overijse, Tervuren en Huldenberg zijn er prijzen te winnen! Per berg een bolletjestrui voor de beste gemeentelijke bergbeklimmer (bijvoorbeeld 'Beste Hoeilander' op Jezus-Eiksesteenweg), en dit voor mannen én vrouwen. Daarnaast ook een gele trui voor de beste tijden (m/v) behaald op de vier bergen samen. Tot slot wordt nog een groene trui verloot onder alle deelnemers. De officiële prijsuitreiking vindt plaats na de doortocht van de 'echte' Tour de France.

Woon je niet in de Druivenstreek? Niet getreurd, ook jij kan in de prijzen vallen. Onder alle deelnemers die tussen 24 en 30 juni een of meerdere 'cols' beklimmen, verloot Sport Vlaanderen enkele wielertruitjes. Een onschuldige hand zal een naam trekken uit de Strava-lijst en wij contacteren de winnaars via hun Strava-account.

Hoe deelnemen?
Deze actie is afgelopen.

Ter info
Overijse: Brusselsesteenweg: https://www.strava.com/segments/1710087
Huldenberg: Smeysberg https://www.strava.com/segments/871275
Tervuren: Vossemberg https://www.strava.com/segments/1113048
Hoeilaart: kerkhofberg, Jezus-Eiksesteenweg https://www.strava.com/segments/877073

Resultaten

Bekijk hier de uitslagen van de Strava-actie.

Fietstocht voor gezinnen

Inwoners met minder goei benen komen eveneens aan hun trekken. Op zaterdag 6 juli kunnen ze deelnemen aan een bepijlde fietstocht door de Druivenstreek. Ze kunnen tussen 9 en 11 uur in hun gemeente vertrekken. Bij het vertrek krijgen ze een stempel, waarmee ze bij aankomst in Tervuren of Overijse een presentje krijgen. Opgepast: de tocht loopt gedeeltelijk over het parcours van de Tour de France dat vanaf 12 uur wordt afgesloten!

Vertrekplaatsen en controlepunten

  • GC Felix Sohie, Gemeenteplein 39, Hoeilaart
  • Justus Lipsiusplein (bocht frituur), Overijse
  • Sporthal De Kronkel, Gemeenteplein 2, Huldenberg
  • CC De Warendepoort, Markt 7 a, Tervuren

Parcours - Afstanden

  • Lus Huldenberg - Overijse - Tervuren - Huldenberg: 33 km
  • Lus Hoeilaart - Overijse - Tervuren - Hoeilaart: 28 km

Uiteraard valt er heel wat te beleven tijdens de doortocht zelf. Pik de passage van de reclamekaravaan en de renners mee in Overijse of Tervuren en leef je uit op de randanimatie.

Vertel het verder