Wat zijn een meerjarenplan en jaarrekeningen?

Sinds 2014 maken de gemeenten en de OCMW's in Vlaanderen geen klassieke begroting meer op. De begroting heeft plaats gemaakt voor de Beheers- en Beleidscyclus, afgekort het BBC-systeem.

De BBC is meer dan een boekhoudingsysteem. Naast de financiële aspecten van het beleid bevat het ook regels voor de inhoudelijke planning, de uitvoering en de evaluatie ervan. Zo moet het lokaal bestuur, naast een jaarlijks budget en een jaarrekening in nieuwe stijl, ook een strategisch meerjarenplan opstellen.

Wat wil lokaal bestuur Hoeilaart de komende zes jaar bereiken? Wat gaan we daar concreet voor doen? En met welke financiële middelen? Het meerjarenplan 2020-2025 formuleert beleidsdoelstellingen, die geconcretiseerd worden in verschillende actieplannen. Wat we hiervoor jaar per jaar willen doen en welke budgetten er elk jaar voorzien worden, vind je onder de verschillende knoppen op deze pagina terug.
Dit strategisch meerjarenplan is het resultaat van een omgevingsanalyse waarbij we rekening gehouden hebben met de ruimere maatschappelijke ontwikkelingen en de situatie in Hoeilaart. De noden, behoeften en mogelijkheden werden in kaart gebracht.

Jaarlijks maken we een afrekening (jaarrekeningen), evalueren we de realisaties en kijken we na wat we eventueel moeten bijsturen.

Contact en openingsuren

Financiële dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 60
E-mailadres: 
financien [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden.

Alle openingsuren