Achter de schermen in de bib

Wat?

De bib zoekt vrijwilligers die op regelmatige basis achter de schermen kunnen helpen, bijvoorbeeld één of meer halve dagen in de week. Het gaat enerzijds om hulp tussen de boekenrekken: wegzetten van de binnengekomen boeken, orde houden in de rekken, meehelpen aan themastandjes … Anderzijds zijn er regelmatig administratieve werkjes te doen zoals adressen schrijven, routinetaken op de computer, etiketten vervangen, eenvoudige boekherstellingen uitvoeren … Voor het ene is handigheid en geduld nodig, voor het andere vertrouwdheid met computers; samen bekijken we welke taken je het best liggen.

Vereisten

  • Indien nodig vooraf de RVA, het OCMW of het ziekenfonds de toestemming gevraagd hebben om vrijwilligerswerk te mogen verrichten.
  • Secuur werken en een beetje handig zijn.

Wanneer?

Dit kan tijdens de kantooruren en/of tijdens de openingsuren van de bib (ma & do van 16 tot 19u, di & vr van 9 tot 12u, woe van 13 tot 19u en za van 10 tot 13u).

Wat bieden wij?

De gemeente voorziet een vrijwilligersverzekering:

  • een verzekering ‘burgerlijke aansprakelijkheid van de organisatie en de vrijwilliger’ met onder andere rechtsbijstand;
  • een verzekering ‘lichamelijke schade’ voor de vrijwilliger.

Meer info?

Bib Hoeilaart

02 657 17 44

Huidige openingsuren
Vandaag open van 16:00 tot 19:00
Morgen open van 9:00 tot 12:00
Computergebruik enkel op afspraak.

Alle openingsuren