Animator bij de vakantiewerking

Ben je een echte speelvogel? Ben je een bezige bij? Zijn knutselen, verkleden en ravotten toevallig je favoriete bezigheden? En wil je graag wat betekenen voor een groep kinderen? Dan is animator zijn op het speelplein misschien wel iets voor jou!

Wat?

De animatoren zorgen er in de vakantie voor dat de kinderen een spetterende tijd op het speelplein, de Grabbelpaswerking en KidsMix kunnen beleven. Onder leiding van de hoofdanimatoren, bepalen ze de thema's en steken ze samen het programma in elkaar. De hele dag trekken ze met de kinderen op.

Zich kandidaat stellen: voorwaarden?

  • Je wordt dit jaar 16 of je bent ouder dan 16.
  • Je hebt een gezonde dosis verantwoordelijkheidszin en vertoeft graag tussen kinderen en andere jongeren.
  • Om animator te worden kan je een cursus volgen bij één van de erkende vormingsorganisaties in ons land, zoals onder andere VDS, Koning Kevin en Crefi. Zij organiseren cursussen waar je de kneepjes van het vak leert. Na een geslaagde stage ontvang je een ‘attest in het jeugdwerk’. De gemeente betaalt 80 % van het cursusgeld terug.
  • Ook wie geen cursus achter de rug heeft, mag zich natuurlijk kandidaat stellen! Jongeren met attest krijgen echter wel voorrang en ontvangen ook een hoger loon. 

Zich kandidaat stellen: hoe?

Dat kan hier online via de groene knop onderaan of bovenaan.

Opgelet: Alle kandidaten zijn verplicht om voor de start van de vakantiewerking een uittreksel uit het strafregister, model 2 binnen te brengen of op te sturen (adres: gemeentesecretariaat, Jan van Ruusbroecpark, 1560 Hoeilaart). Voor animatoren die in Hoeilaart wonen, vraagt het gemeentesecretariaat dit attest zelf bij de dienst Burgerzaken aan.

Contact en openingsuren

Dienst Vrije Tijd
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 05 04
E-mailadres: 
vrijetijd [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00
Alle openingsuren