Animator bij de vakantiewerking

Ben je een echte speelvogel? Ben je een bezige bij? Zijn knutselen, verkleden en ravotten toevallig je favoriete bezigheden? En wil je graag wat betekenen voor een groep kinderen? Dan is animator zijn op het speelplein misschien wel iets voor jou!

Wat?

De animatoren zorgen er in de vakantie voor dat de kinderen een spetterende tijd op het speelplein en Speelplein Plus kunnen beleven. Onder leiding van de hoofdanimatoren, bepalen ze de thema's en steken ze samen het programma in elkaar. De hele dag trekken ze met de kinderen op.

Zich kandidaat stellen: voorwaarden?

  • Je wordt dit jaar 16 of je bent ouder dan 16.
  • Je hebt een gezonde dosis verantwoordelijkheidszin en vertoeft graag tussen kinderen en andere jongeren.
  • Om animator te worden kan je een cursus volgen bij één van de erkende vormingsorganisaties in ons land, zoals onder andere VDS, Koning Kevin, AFYA en Jonge Helden. Zij organiseren cursussen waar je de kneepjes van het vak leert. Na een geslaagde stage ontvang je een ‘attest in het jeugdwerk’. De gemeente betaalt 80 % van het cursusgeld terug.
  • Ook wie geen cursus achter de rug heeft, mag zich natuurlijk kandidaat stellen! Jongeren met attest krijgen echter wel voorrang en ontvangen ook een hoger loon.

Contact en openingsuren

Dienst Vrije Tijd
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 05 04
E-mailadres: 
vrijetijd [at] hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken tot en met 17 juli op afspraak. Je kan een afspraak maken bij het Onthaal (tel. 02 658 28 40) of via afspraak@hoeilaart.be. Vermeld je naam en de reden waarom je een afspraak wil.