Autodelen

Elektrische deelauto bij de kasteelhoeve van Hoeilaart

Wat?

In het centrum van Hoeilaart staan twee wagens (waaronder één elektrische) voor gedeeld gebruik door iedereen die aansluit op het autodeelsysteem Cambio. Cambio-autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of dvd’s, maar voor auto’s. Wanneer je bij Cambio aansluit, kan je een auto reserveren voor de periode dat je een auto wil, op het moment dat jou best uitkomt. Als Cambio-gebruiker betaal je in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan je dus heel wat geld uitsparen als je slechts sporadisch autorijdt. Van de wagen zelf (onderhoud, keuring, administratie ...) hoef je je niks aan te trekken. Bovendien doet autodelen de lokale parkeerdruk afnemen (één Cambio-wagen vervangt minstens 8 tot 12 particuliere wagens in de buurt) en draagt het bij tot een beter milieu.

Hoeilaart is in het voorjaar van 2022 gestart met twee wagens, waarvan één elektrische, met de bedoeling dit aanbod verder uit te breiden in functie van het gebruik. De elektrische deelauto is te vinden bij het ophaalpunt Mariënparking (Borreweg), de benzinewagen bij ophaalpunt Kerk (hoek Gemeenteplein-M. Félicéstraat). Ook het personeel van gemeente- en OCMW Hoeilaart zal voor zijn werkverplaatsingen van de elektrische deelwagen gebruik maken.

Hoe werkt Cambio autodelen?

  • Wanneer je aansluit bij Cambio krijg je toegang tot alle Cambio-deelwagens in heel België. Dat zijn er al ongeveer 1800 in meer dan 55 steden en gemeenten. Je reserveert de auto van jouw keuze waar jij dat wenst.
  • Reserveren kan dag en nacht, zowel telefonisch, via internet als via de app. De auto kan zowel voor korte tijd (een uur) als voor een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden.
  • Je haalt de gereserveerde auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar ook terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week. Het openen van de wagen gebeurt met de Cambio chipkaart of met de CambioApp.
  • Gebruikers betalen 35 euro instapkosten en een beperkt maandelijks abonnement (4 of 8 euro). Verder betalen ze enkel in functie van hun gebruik. Wie veel rijdt betaalt wat meer, wie een maand nauwelijks rijdt betaalt enkel het abonnement en die ene of paar ritten. Alle kosten zitten in de prijs inbegrepen (verzekering, brandstof …), vaste kosten vallen weg.
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren