Bewakingscamera's

In en rond het GC Felix Sohie, op de parking van het gemeentehuis en op de woonzorgsite Den Dumberg hangen er vaste bewakingscamera’s op het domein van gemeente en OCMW Hoeilaart.

Wanneer zich op deze sites of in deze gebouwen overlast, vandalisme of andere strafbare feiten voordoen waarvoor de politie ingeschakeld wordt, kan de politie dankzij deze camera’s beschikken over beelden. Op deze manier kan de politie strafbare fenomenen beter in kaart brengen en daders identificeren. De beelden kunnen ook gebruikt worden als bewijslast tegen de daders in de rechtbank.

De camerabeelden worden niet in real time bekeken. Ze worden 30 dagen bewaard en mogen enkel geconsulteerd worden door of in het bijzijn van de politie, en steeds op aanvraag van de politie. Je kan het volledige reglement hier raadplegen.

Recht op toegang tot de beelden

Het reglement voorziet ook dat de gefilmde personen recht op toegang tot de beelden hebben (cfr. Camerawet van 30.07.2018).

Hoe aanvragen?

De gefilmde persoon richt zijn verzoek voor toegang tot de camerabeelden via dit online aanvraagformulier tot de verwerkingsverantwoordelijke, Bram Wouters, algemeen directeur van gemeente en OCMW Hoeilaart.

Het verzoek moet voldoende gedetailleerde aanwijzingen bevatten om de betrokken beelden precies te kunnen lokaliseren.

De verwerkingsverantwoordelijke antwoordt de gefilmde persoon binnen een maand na ontvangst van het verzoek. Deze termijn kan met twee maanden verlengd worden, in functie van de complexiteit van het verzoek en het aantal verzoeken.

De beelden die opgevraagd worden, worden bewaard gedurende de tijd die nodig is voor de verwerking van het verzoek, eventueel dus langer dan 30 dagen.

Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren