FairTradeGemeente

Logo FairTradeGemeenteSinds 3 april 2011 mag Hoeilaart zich een FairTradeGemeente noemen. FairTradeGemeente is een keurlabel, een eretitel die aangeeft dat een gemeente en haar inwoners eerlijke handel een warm hart toedragen én er ook actief willen toe bijdragen. Hoeilaart voldoet aan de zes criteria om deze titel te mogen dragen.

1. Sinds 2007 is er binnen GROS een Trekkersgroep actief, die het voortouw neemt.
2. De gemeente keurde een resolutie goed om fair trade te steunen en te promoten.
3. Plaatselijke winkels en horecazaken bieden fairtradeproducten aan (*).
4. Ook bedrijven, verenigingen, raden, het gemeentebestuur, de gemeentediensten en het OCMW gebruiken fairtradeproducten (**).
5. De Trekkersgroep communiceert regelmatig over zijn initiatieven en informeert de Hoeilanders via verschillende mediakanalen over fair trade.
6. De Trekkersgroep neemt regelmatig initiatieven om duurzaam consumeren te promoten. Duurzaam consumeren kan onder andere door het gebruik van streekproducten, zoals de Hoeilaartse fairtradekaastaart.

(*) De hierna volgende winkels en horecazaken hebben fairtradeproducten in hun assortiment (locatie: zie kaartje hieronder).

Bakkerij Linda Vandervaeren, Sparrebossstraat 1, tel. 02 657 10 64: FT-kaastaart
Carrefour Express, Jozef Kumpsstraat 5, tel. 02 657 07 34: algemene voeding, wijnen
Delhaize
, Albert Biesmanslaan 5, tel. 02 657 73 01: algemene voeding, bananen, bloemen, wijnen
Holar&Isca, R. Lauwersstraat 23, tel. 0468 17 75 49: wijnen
OKay, J.B. Charlierlaan 60, tel. 02 657 71 73: FT-chocolade(reep) en FT-koffie
Oxfam-Wereldwinkel, Gemeenteplein 20, tel. 02 657 75 25: voeding, geschenken, juwelen, wijnen, speelgoed, kruiden, kantoorartikelen, verzorgingsproducten, ...

(**) Voetbalkantine ERC Hoeilaart, de Seniorenraad, de Cultuurraad en de Milieuraad schenken fair trade, evenals het GC Felix Sohie, het gemeentelijk kinderdagverblijf Solheide en de gemeente zelf tijdens recepties in het gemeentehuis.

Meer info: www.fairtradegemeenten.be

Kaartje met FairTrade-verkooppunten in Hoeilaart