Gezinszorg

Wat?

Om gezinszorg aan te bieden werkt de dienst Thuiszorg van het OCMW samen met de Welzijnskoepel West-Brabant. Dat heeft het grote voordeel dat ze een beroep kan gedaan worden op een grote pool van verzorgden die flexibel ingezet kunnen worden.

De gezinszorg is bedoeld voor gezinnen, personen met een handicap en senioren die tijdelijk niet meer in staat zijn om zelf een aantal gezinstaken te vervullen. Zij kunnen rekenen op de verzorgenden van de Welzijnskoepel voor persoonszorg, bepaalde huishoudelijke taken en begeleidende hulp.
Persoonszorg kan bijvoorbeeld bestaan uit het toedienen van medicatie, hulp bij eten en drinken, haar wassen, het aanbrengen van steunkousen of protheses. Huishoudelijke taken zijn onder meer het bereiden van maaltijden, opmaak en verschonen van het bed, wassen en strijken, boodschappen doen. Begeleidende hulp wordt bijvoorbeeld geboden in de vorm van  toezicht, het zoeken naar hulpmiddelen voor zelfredzaamheid, morele ondersteuning en bezigheidsactivering.

De verzorgenden zijn geen poetsmedewerkers. Voor poetshulp kan je terecht bij de poetsdienst.

Hoeveel kost het?

De te betalen bijdrage is afhankelijk van het gezinsinkomen.

Hoe aanvragen?

Neem contact met de dienst Thuiszorg van het OCMW.

Contact en openingsuren

Thuiszorg
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 09 91
E-mailadres: 
thuiszorg [at] ocmw.hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken tot en met 5 april achter gesloten deuren. Ze blijven telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kan op afspraak enkel terecht bij de dienst Burgerzaken (tel. 02 658 28 50) en het Sociaal Huis (tel. 02 658 28 68).