Huis van het Kind Druivenstreek

Logo van Huis van het Kind Druivenstreek

Intergemeentelijke samenwerking

Huis van het Kind Druivenstreek is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen de gemeente Hoeilaart en Overijse en bestaat uit een netwerk van besturen en organisaties in functie van iedereen die werkt met en voor 0 tot 24-jarigen.

Het Huis biedt info en ondersteuning over opvoeding op vlak van preventieve gezondheidszorg, het stimuleren van ontmoeting tussen gezinnen en een efficiënte verwijzing bij opvoedingsvragen.

Contact: huisvanhetkinddruivenstreek@hoeilaart.be, Carla Timmermans, gsm 0485 93 32 89 of Julie Sergeant, tel. 02 686 02 35.

Activiteiten

Babymassage

 • maandag 26 september 2022 van 10:30 tot 11:30

Geniet van een intens verbindend moment met jouw baby. De massage stimuleert ook de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van je baby.

In samenwerking met Gezonde Buurt - CM

Locatie

Dru!f, huis van de tafeldruif, Waversesteenweg 2 , 3090 Overijse

Leeftijd

tot 2 jaar

Inschrijving

Babymassage - Gemeente Overijse

Zie mij! Kinderen en jongeren in een complexe maatschappij

 • dinsdag 27 september 2022 van 20:00 tot 21:15

Kinderen en jongeren leven in een snel veranderende maatschappij die veel sociale druk oplegt. Hoe kunnen wij als (jonge) ouder of opvoeder omgaan met moeilijke situaties en emoties bij jongeren?

Tijdens deze lezing bespreekt psychotherapeute Lut Celie van de Bleekweide hoe jongeren deze emoties zelf beleven en hoe je hierbij als ouder kan ondersteunen.

In samenwerking met de Christelijke Mutualiteit “Gezonde buurt”

Locatie

GC de Bosuil Jezus-Eik - Overijse, Witherendreef 1 , 3090 Overijse

Inschrijving

Zie mij! Kinderen en jongeren in een complexe maatschappij - Gemeente Overijse

De geboorte van een moeder

 • donderdag 29 september 2022 van 19:00 tot 21:30

Het moederschap brengt heel wat veranderingen teweeg. Niet enkel lichamelijke maar ook op persoonlijk en familiaal vlak zijn er veel ontwikkelingen. In deze workshop reiken we informatie en tools aan. We bekijken samen hoe we deze transformatie met al de ups en downs kunnen integreren als vrouw, als nieuwe moeder.

Locatie

GC de Bosuil Jezus-Eik - Overijse, Witherendreef 1 , 3090 Overijse

Inschrijving

De geboorte van een moeder - Gemeente Overijse

Babycafé: Draagdoeken

 • vrijdag 30 september 2022 van 09:00 tot 12:00

Dicht bij jou wordt je baby rustig. We tonen een aantal technieken om je baby te dragen.

Gratis, geen inschrijving nodig.

Locatie

GC Felix Sohie

Peuters in actie!

 • zaterdag 1 oktober 2022 van 15:30 tot 16:30

Peuters bewegen graag. En wat is er leuker dan samen spelen? In samenwerking met Huis van het Kind Overijse geven we enkele tips mee. Dan kun je thuis zelf aan de slag.

In samenwerking met Gezonde Buurt - CM

Locatie

Vrijetijdscentrum Kamp Kwadraat, Nijvelsebaan 190, 3090 Overijse

Inschrijving

Peuters in actie! - Gemeente Overijse

Contact- en antennepunten

Huis van het Kind Druivenstreek is geen fysiek huis maar bestaat uit contact- en antennepunten waar je passende info krijgt en een website die een beeld geeft van het netwerk en zijn activiteiten.

 • Contactpunt Sociaal Huis in Hoeilaart
 • Contactpunt Kamp Kwadraat in Overijse
  • Nijvelsebaan 190 - 3090 Overijse
  • 02 686 31 30
 • Contactpunt Vuurmolen in Overijse

Partners van het Huis:

Subsidiereglement opvoedingsondersteuning

Een ouderraad, school of vereniging die een opvoedingsondersteunende activiteit of project organiseert kan hiervoor subsidie vragen bij het Huis van het Kind Druivenstreek.

Subsidiereglement opvoedingsondersteuning

Aanvraagformulier ter promotie van opvoedingsondersteunende initiatieven in de gemeenten Hoeilaart en Overijse

Brugfiguren gezocht

Brugfiguren zijn vrijwilligers die kleuters en lagereschoolkinderen die het in de klas moeilijk hebben, begeleiden. Heb je ook zin om kinderen te begeleiden? En heb je ten minste wekelijks één uurtje tijd? Neem dan contact op met Rode Kruis - Hoeilaart.

Oudergesprekken over opvoeding

Opvoeden is een belangrijke taak in het dagelijkse leven van gezinnen. Soms lukt dat goed, maar soms heb je twijfels en vragen. Praten met iemand die naar je luistert en steun kan geven is soms al een hele opluchting. Daarom voorziet Huis van het Kind Druivenstreek een pedagogisch spreekuur. Het is volledig gratis en alle gesprekken zijn vertrouwelijk. Klik hier voor meer informatie.

Babycafé

Ben je pas (groot)ouder geworden? Wil je andere (groot)ouders uit de regio leren kennen? Wil je graag wat bijpraten, tips en ideeën uitwisselen, samen genieten van een kopje koffie? Dan is het Babycafé iets voor jou en je kindje(s).

Elke laatste vrijdag van de maand gaat dit door in het GC Felix Sohie waar we steeds een workshop aanbieden. Voor de programmatie van het najaar kan je terecht in de bibliotheek of in het Sociaal Huis.