Huis van het Kind Druivenstreek

(De webstie van Huis van het Kind Druivenstreek wordt momenteel herwerkt. Dit is een tijdelijke vervangingspagina.)

Logo van Huis van het Kind Druivenstreek

Huis van het Kind Druivenstreek is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen de gemeente Hoeilaart en Overijse en bestaat uit een netwerk van besturen en organisaties in functie van iedereen die werkt met en voor 0 tot 24-jarigen.

Het Huis biedt info en ondersteuning over opvoeding op vlak van preventieve gezondheidszorg, het stimuleren van ontmoeting tussen gezinnen en een efficiënte verwijzing bij opvoedingsvragen.

Contact: huisvanhetkinddruivenstreek@hoeilaart.be, Carla Timmermans, gsm 0485 93 32 89

Programma infoavonden - voorjaar 2021

Alle infosessies zijn gratis.

Rust in je gezin

Een kind kan soms heel druk zijn. Druk in het gedrag of druk in het hoofd, door veel gedachten en gevoelens. Dat maakt het moeilijk om bijvoorbeeld in te slapen, rustig huiswerk te maken of rustig te spelen. Samen zoeken we naar concrete handvatten om anders om te gaan met overprikkeling en driftbuien, maar leer je bovenal hoe je op een speelse manier het zelfvertrouwen van je kind kunt versterken.

Door Nele De Ganseman, coach en orthopedagoog, auteur van ‘Rust – 25 manieren om de drukte in je gezin te verzachten’ (Lannoo, 2020).

Omgaan met rouw en verdriet bij kinderen

Hoe kan rouw zich uiten in verschillende levensfases en wat zijn de specifieke noden? We staan stil bij de do’s and don’ts omtrent het omgaan met een kind of jongere die rouwt. We werken met interactieve werkvormen en vertrekken vanuit jullie vragen en verhalen.

Door Laurine Hespel van Missing You verzorgt deze sessie.

Zingezong en peuterrijmpjes

Met lezen kan je niet vroeg genoeg beginnen. Actrice Lieve De Meyer brengt deze workshop voor onthaalouders, juffen van onthaalklasjes, voorleesvrijwilligers, ouders, …  Ze vertelt hoe je kindjes kan meenemen in een wondermooi avontuur aan de hand van een eenvoudig decor, grappige boekjes en speelse liedjes.

Door Lieve De Meyer

Positief opvoeden aan tafel

Hoe vermijd je de strijd aan tafel met je peuter en kleuter? Hylke Hakelbracht van Op de groei geeft vele tips.

Door Hylke Hakelbracht

Perinatale sessies: Infosessies voor ouders die een kindje verwachten

Verwachten jullie een kindje ? Om je hier optimaal op voor te bereiden geven de vroedvrouwen uit de Druivenstreek alle info die je nodig hebt.
Je kan voor een of meerdere sessies inschrijven. Ideaal is wanneer je de vier sessies kan volgen.

 • Wanneer?    
  11/03 - Kersverse ouders: waar kan ik terecht?: 19.30-21.30 uur
  22/04 - Praktische voorbereiding op ouderschap: 19.30-21.30 uur
  20/05 - Gezond zwanger zijn: 19.30-21.30 uur
  10/06 - Van partnerschap naar ouderschap: 19.30-21.30 uur
 • Waar? CC Den Blank, Overijse
 • Schrijf je in via huisvanhetkinddruivenstreek@hoeilaart.be

Contact- en antennepunten

Huis van het Kind Druivenstreek is geen fysiek huis maar bestaat uit contact- en antennepunten waar je passende info krijgt en een website die een beeld geeft van het netwerk en zijn activiteiten.