Internationaal rijbewijs

Wat?

Voor landen buiten Europa waar het Europees rijbewijs niet erkend wordt, moet je een internationaal rijbewijs aanvragen. Informeer je goed voor je vertrekt.

In België is het enkel toegestaan om met een internationaal rijbewijs te rijden, indien je niet ingeschreven bent in België. Als Belg moet je dus altijd een Belgisch (Europees) rijbewijs op zak hebben.

Hoe aanvragen?

Het internationaal rijbewijs wordt uitgereikt door de gemeente van je woonplaats. In Hoeilaart kan je hiervoor terecht bij de dienst Burgerzaken.

Het internationaal rijbewijs is drie jaar geldig vanaf de uitreikingsdatum. Als het nationale rijbewijs minder dan drie jaar lang geldig is, neemt het internationaal rijbewijs automatisch die geldigheidsdatum over.

Als je internationaal rijbewijs afloopt, als je het verliest of als het beschadigd of gestolen wordt, moet je tegen dezelfde voorwaarden een nieuw exemplaar aanvragen. Daarvoor moet je het oude (beschadigde) internationaal rijbewijs of een verklaring door de Belgische politie van diefstal of beschadiging mee afgeven.

Wat meebrengen?

  • Een recente pasfoto (er is een pasfotocabine op de dienst Burgerzaken).
  • Je identiteitskaart.
  • Je geldig Belgisch rijbewijs.

Hoeveel kost het?

16 euro.
Op de dienst Burgerzaken kan je betalen met je bancontactkaart.

Openingsuren vandaag van het gemeentehuis
Het gemeentehuis is vandaag open van 8:15 tot 12:00