Nero's mountainbikeroute

Nero's mountainbikeroute is 27,25 km lang, waarvan zo'n 4,50 km rustig fietsen langsheen de Vlaanderen Fietsroute naar Groenendaal. De rest van het parcours loopt door het prachtige Zoniënwoud. Voor het aanbrengen van wegwijzers kon de ANB Beheerregio Groenendaal rekenen op de steun van Sport Vlaanderen.

De route vertrekt en eindigt aan de gemeentelijke sporthal, waar parkeerruimte en douches zijn. Het station van Groenendaal kan eventueel ook als vertrek- en eindpunt fungeren. Op beide plaatsen werd een bord met de routekaart geplaatst. De kaart kan ook gedownload worden voor gps.
De technische tracks liggen op eolische leem (glad na regen!), met afwisselend ook dolomietwegen en stukjes asfalt. Houtsnippers verbeteren de berijdbaarheid. Een vinnige mountainbike, uitgerust met polyvalente banden, is dus nuttig.

De route is het resultaat van een samenwerking tussen de dienst Vrije Tijd, ANB Beheerregio Groenendaal, Natuurgroepering Zoniënwoud vzw, een plaatselijke fietshandel en Sport Vlaanderen.

Meldpunt voor problemen op de route: www.sport.vlaanderen/waar-sporten/sporten-in-de-natuur/mountainbikeroutes/meld-een-probleem.

Contact en openingsuren

Dienst Vrije Tijd
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 05 04
E-mailadres: 
vrijetijd [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9:00 tot 12:00
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden.

Alle openingsuren