10.000 stappen 2.0: elke stap telt!

De nieuwe stappenborden al zien staan op de parkings? Ze tonen jou de weg naar kleine afstanden in het dorpscentrum die je makkelijk te voet kan afleggen. Want dagelijks 10.000 stappen zetten is goed voor je gezondheid en alle beetjes helpen!

Is de drempel naar een sportclub te groot voor jou? Dan kan je toch een actieve en gezonde levensstijl opbouwen door dagelijks 10.000 stappen te zetten (of 8000 stappen voor wie ouder is dan 65 jaar).

Van de Felix Sohieparking tot aan het gemeentehuis. Of van SJC Koldam naar de school. Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter … en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed. Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s, je maakt jouw buurt en onze gemeente leefbaarder.

Daarom doet Hoeilaart mee aan de campagne 10.000 stappen 2.0: elke stap telt! Als je op stap gaat in Hoeilaart zal je verschillende sensibiliserende en motiverende boodschappen in het straatbeeld ontdekken: bewegwijzering, grondmarkeringen, deurmatten, borden bij speelpleintjes …

In de ruime regio

Benieuwd welke 10.000 stappenacties er in de regio georganiseerd worden? Via deze link kom je het te weten. Maar liefst 24 van de 30 gemeenten in Oost Vlaams-Brabant doen aan de campagne mee.

Een campagne van Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s.

Contact en openingsuren
Gemeenteplein 39
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 657 05 04
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9:00 tot 12:00
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart