Aftrap project Zonneteller

Dinsdag 2 april geven de lokale besturen van Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren samen met Klimaatnetwerk Druivenstreek de officiële aftrap van het project ‘Zonneteller’. Met deze campagne willen ze de inwoners van de Druivenstreek aanmoedigen om zonnepanelen te plaatsen.

Inwoners sensibiliseren

Klimaatnetwerk Druivenstreek wil inwoners aanmoedigen om zonnepanelen te plaatsen op basis van het percentage privéwoningen met zonnepanelen per gemeente. Dat doen ze door die cijfers zichtbaar te maken in het straatbeeld met infoportieken en digitale schermen in elk van de deelnemende gemeenten. Daarnaast zal de campagne ook te zien zijn op sociale media en in de gemeentelijke infobladen.

Deze cijfers worden berekend aan de hand van officiële statistieken en worden per kwartaal geactualiseerd. Waar mogelijk geven ze ook de evolutie van het percentage zonnepanelen in de tijd weer en maken ze de vergelijking met de andere gemeenten. De organisatie kiest voor een algemeen ontwerp om zo het gemeenschapsgevoel te ondersteunen. Zo creëert ze een onderlinge vriendelijke competitie tussen de verschillende gemeenten van de Druivenstreek, waarmee ze de burgers wil aanmoedigen om ook zonnepanelen te plaatsen.

Samenwerking met gemeenten

Klimaatnetwerk Druivenstreek ondersteunt met dit project de vijf besturen, aangezien hernieuwbare energie een van de twee speerpunten is van hun klimaatsamenwerking (klimaatalliantie).

Ook interessant is dat Klimaatnetwerk Druivenstreek de campagne kan bekostigen met een subsidie van sponsor Cera. De vereniging kreeg deze subsidie in het kader van de maatschappelijke werking van de sponsor.

Het project loopt over twee jaar met een tussentijdse evaluatie na een jaar.

Meer info

Herman Baeyens, 0477 82 00 68, herman@klimaatnetwerkdruivenstreek.be

Ruud Kempener, 0466 03 98 35, ruudkempener@hotmail.com

Meer info?

Klimaatdienst

02 894 95 31

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 894 95 31
E-mailadres
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:15 tot 12:00

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart