Asbest zelf verwijderen en laten ophalen aan huis

Je kan voor hechtgebonden asbestmateriaal zoals dak- en gevelbekleding een huis-aan-huisophaling aanvragen bij Interrand.

Zowel particulieren, verenigingen, jeugdbewegingen en serristen kunnen beroep doen op deze nieuwe dienstverlening. Er worden plaat- en kuubzakken en beschermingsmiddelen aangeboden aan een voordelig tarief.

Wat soort asbest wordt opgehaald?

Enkel hechtgebonden asbest zoals dakleien, gevelplaten, schouwbuizen, tegels en bloembakken. Voor niet-hechtgebonden asbest zoals muurpleister, dichtingskoorden of textiel neem je best contact op met een erkende verwijderaar.   

Hoe ga je te werk?

Voor de aanvraag van de plaat- en kuubzakken vul je het aanvraagformulier in op de website van Interrand, onder asbestinfo. Na contact kan je de zakken ophalen en betalen op het recyclagepark. Eens de werken achter de rug zijn en de zakken dus gevuld zijn, contacteer je Interrand om de ophaling te regelen. Er geldt een maximumtermijn om de werken uit te voeren. 

Prijs?

30 euro per asbestzak. Je kan per adres max. 5 zakken bestellen via Interrand. Je hebt de keuze tussen:

  • plaatzak voor ongeveer 13 golfplaten van 30 m2
  • kuubzak voor ongeveer 40 m2 asbestleien

Bereken goed wat je nodig hebt. Misschien is het voordeliger om het asbest zelf naar het recyclagepark te brengen. Hiervoor moet je speciale zakken of buisfolie op het recyclagepark aankopen.

Meer weten over asbest?

Asbestvezels zijn bij inademing gevaarlijk voor de gezondheid. Ze kunnen na contact nog jarenlang sluimeren en asbestlongvlieskanker veroorzaken. Op interrand.be en asbestinfo.be vind je alle nodige informatie waaronder instructiefilms en infobrochures.

Voor meer info: Marianne Verbraeken – 02 658 95 41 – info@interrand.be

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart