Breng ongebruikte wegwerpluiers naar de Luierbank

Jonge ouders die wegwerpluiers op overschot hebben, kunnen die luiers schenken aan ouders die het financieel minder goed hebben.

Jonge ouders die wegwerpluiers op overschot hebben, kunnen die luiers schenken aan ouders die het financieel minder goed hebben. Dat is de bedoeling van de kersverse Luierbank, waarvoor het Huis van het Kind Druivenstreek samenwerkt met Voedselhulp.

De aankoop van wegwerpluiers is voor elke jonge ouder een flinke hap uit het maandbudget. Voor wie de eindjes amper aan elkaar kan knopen, is de aankoop van luiers een zware dobber. Daarom is Huis van het Kind Druivenstreek gestart met een Luierbank, want elke baby verdient het comfort van een droge luier.

Hoe werkt het?

Wanneer hun kinderen zindelijk geworden zijn, blijven jonge ouders dikwijls met luiers zitten. Vanaf nu kunnen ze die luiers inleveren op vijf inzamelpunten in de gemeente. Huis van het Kind Druivenstreek bezorgt ze via Voedselhulp aan jonge ouders die het financieel moeilijk hebben. Alle merken en maten zijn welkom, uiteraard in goede staat en liefst verpakt.

Waar vind je een luierbox?

Wie wegwerpluiers op overschot heeft, kan die in Hoeilaart op volgende plaatsen in een luierbox kwijt:

  • de bib;
  • het Sociaal Huis;
  • de Sint-Clemensschool;
  • Het Groene Dal (vanaf september 2018);
  • Kinderdagverblijf Solheide.

Meer info?

Huis van het Kind Druivenstreek

Gsm 0485 93 32 89

E-mail: info@huisvanhetkinddruivenstreek.be

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart