Druifkracht: duurzame energie in de Druivenstreek

Klimaat is geen ver-van-mijn-bed-probleem, het is manifest. Op de ijskappen én in onze Druivenstreek. De fruitpluk moet weken eerder beginnen en de straten staan vaker blank dan vroeger.

Gelukkig beschikken de vier gemeenten van de Druivenstreek – Hoeilaart, Overijse, Huldenberg en Tervuren – over een eigen energiecoöperatie: Druifkracht. Dit burgerinitiatief heeft als doel duurzame energie in de streek op te wekken, beter te isoleren en fossiele brandstoffen terug te dringen.

Iedereen die dat wil, kan zich bij Druifkracht aansluiten. Iedere burger die minimaal 250 euro investeert, wordt coöperant en is daarmee mede-eigenaar. Druifkracht is een vrijwilligersorganisatie, gedragen door lokale burgers. In één jaar werden al ruim 280 burgers coöperant.

Wie geïnteresseerd is om zich aan te sluiten, kan terecht op www.druifkracht.be. Druifkracht kiest in al haar engagementen voor partners en ondernemers uit de eigen regio en investeert een deel van haar (toekomstige) winst in sociale projecten in de Druivenstreek. Volg Druifkracht in het filmpje hierboven op een ‘toerke’ door de streek! En sluit je aan!

Vertel het verder