ELZ Druivenstreek lanceert actie ‘Kort parkeren in de zorg”

Een affiche roept je op om zorgprofessionals tijdens de zorg te laten parkeren op je privaatparking (privé-oprit, voor de garagepoort …).

Eerstelijnszone (ELZ) Druivenstreek wil in samenwerking met de lokale besturen en diverse beroepsgroepen uit de zorg- en welzijnssector, zorgverleners sneller aan een parkeerplaats helpen in deze coronatijden. Via hun ‘zorgverleners welkom’-affiche roepen ze de inwoners van de verschillende gemeenten uit ELZ Druivenstreek op om zorgprofessionals tijdens de zorg te laten parkeren op hun privaatparking (privé-oprit, voor de garagepoort …).

“Via verschillende zorg- en welzijnswerkers uit onze zone kregen we het signaal dat er veel tijd verloren gaat met het zoeken naar een parkeerplaats. Nu zeer veel mensen thuis zijn door de coronacrisis en de daarbij horende bovenlokale maatregelen, is dat niet abnormaal. Met onze actie Kort parkeren in de zorg’ willen we zoveel mogelijk mensen mobiliseren om solidair te zijn met de zorg- en welzijnssector”, aldus  Dr. Dirk Devroey, voorzitter ELZ Druivenstreek.

Hoe kan je deelnemen?

Heel eenvoudig: ELZ Druivenstreek maakte een affiche die iedere inwoner thuis kan afdrukken en op zijn garagepoort of raam kan hangen. Deze affiches kan je downloaden via hun website of via de facebookpagina van Eerstelijnszone Druivenstreek. Het is ook mogelijk om afgedrukte versies te verkrijgen via de gemeente. Een zorgverlener die de affiche ziet hangen, weet dat hij hier mag parkeren als hij in de buurt zorg moet verlenen.

“De zorgverleners krijgen op hun beurt een parkeerkaart ‘Zorgverlener aan het werk’. Deze kaart ligt zichtbaar in de wagen wanneer er gebruik gemaakt wordt van een privé-parkeerplaats met affiche. Op die manier kan de bewoner steeds de zorgverlener contacteren wanneer dat nodig is”, zegt Lukas Schillebeeckx, communicatieverantwoordelijke ELZ Druivenstreek. Deze parkeerkaarten worden verspreid via de Eerstelijnszone en zijn er enkel voor mensen die binnen ELZ Druivenstreek tewerkgesteld zijn als zorg- of welzijnswerker. Wie nood heeft aan een parkeerkaart, kan deze aanvragen via info@elzdruivenstreek.be

Politie en gemeenten werken mee

Deze actie wordt gesteund door de lokale besturen en de sector, maar ook de verschillende politiezones gaven positief advies. Zorgverleners zullen dus niet beboet worden indien ze parkeren op een plaats waar de affiche ‘Zorgverleners welkom’ uithangt.

Wat is Eerstelijnszone Druivenstreek?

Eerstelijnszone Druivenstreek wordt gevormd door alle partners uit het zorg- en welzijnslandschap actief in de gemeenten Hoeilaart, Kraainem, Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem. Eerstelijnszones zijn opgericht om het werk van lokale overheden, zorg- en hulpverleners beter op elkaar af te stemmen. Het doel? Een effectieve en kwalitatieve eerste lijn waar de burger centraal staat en die toegankelijk is voor iedereen.

Meer info?

Dienst Welzijn

0492 13 49 03

Contact en openingsuren
Groenendaalsesteenweg 32
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
0492 13 49 03
E-mailadres
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart