Ga na of jouw buurt veilig is om te wandelen!

Naar aanleiding van de Week van de Valpreventie brengen we de toegankelijkheid van de leefomgeving opnieuw in kaart. De omgeving heeft immers een belangrijke invloed op de mate van fysieke activiteit. De aan- of afwezigheid van voorzieningen in de gemeente of stad kunnen de mate van beweging bij de oudere bewoners op een positieve of negatieve manier beïnvloeden. Veilige oversteekplaatsen, goed aangelegde en onderhouden wandel- en fietspaden en voldoende rustbanken kunnen ervoor zorgen dat ouderen meer buiten komen en bewegen.

Hoe?

Wandel een route in jouw buurt en kijk goed naar je omgeving. Wat maakt het alvast veilig en aangenaam om in deze omgeving te wandelen? En wat kan er eigenlijk nog beter om vallen te voorkomen?

  • Een papieren versie van het formulier kan je verkrijgen aan de balie van het GC Felix Sohie of download het van onze website. Hierna bezorg je het formulier ter attentie van de dienst Welzijn van 23 april en 31 mei in de brievenbus van het GC Felix Sohie (Gemeenteplein 39, 1560 Hoeilaart).
  • Je kan de ondervonden knelpunten ook rechtstreeks doorgeven via het gemeentelijke meldpunt: hoeilaart.be/meldingen of via de beleidsmedewerker Welzijn op welzijn@hoeilaart.be .

Na deze melding evalueert de mobiliteitsdienst deze knelpunt verder. Hierbij wordt er bekeken of het mogelijk is om dit te verbeteren.

Wij wensen je alvast een fijne en gezellige wandeling toe!

Meer info?

Dienst Welzijn

0492 13 49 03

Contact en openingsuren
Groenendaalsesteenweg 32
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
0492 13 49 03
E-mailadres
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart