Gewijzigde voorrangsregeling op verbindingswegen vanaf 2 mei

Op dinsdag 2 mei start de technische dienst met het aanbrengen van borden op de reeds geplaatste palen naar aanleiding van de gewijzigde voorrangsregeling op enkele invalswegen. De borden worden straat per straat aangebracht. Dit zal ongeveer drie dagen duren.

In de laatste fase van het project om van de invalswegen voorrangswegen te maken, worden nieuwe voorrangsborden geplaatst. De voorrang van rechts op de verbindingswegen wordt afgeschaft op de Brusselsesteenweg, Jezus-Eiksesteenweg, Waversesteenweg en in de Joseph Kumpsstraat. De weggebruikers op deze wegen hebben voortaan voorrang op de zijstraten.

Lokaal bestuur Hoeilaart hield in zijn besluit rekening met het advies van de mobiliteitsraad en een studiebureau. Door van die verkeersassen, ook gebruikt door openbaar vervoer, voorrangswegen te maken, zullen de doorstroming en de verkeersveiligheid verbeteren en de conflictsituaties afnemen. De technische dienst zorgt met voorrangsborden en wegmarkeringen voor een duidelijke voorrangsregeling.

Deze voorrangsregels zijn bedoeld om voorrang te regelen op een kruispunt. Dit is a priori geen snelheidsremmende maatregel. Om de snelheid te beheersen voorziet de algemene wegcode andere maatregelen. We blijven de verkeerssituatie nauw opvolgen. Indien nodig, zal de politie extra controles uitvoeren. We houden ook rekening met andere mogelijkheden zoals infrastructurele aanpassingen om snelheid af te remmen.

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 72
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart