Gratis herbruikbare bekers ontlenen bij Interrand

Erkende verenigingen, wijkcomités en onderwijsinstellingen van Hoeilaart kunnen voortaan terecht bij Interrand om voor hun evenementen gratis herbruikbare bekers te ontlenen. Interrand kocht maar liefst 15.000 bekers aan. De gemeente leent geen bekers meer uit.

Voor wie?

De bekers kunnen ontleend worden door erkende organisaties en verenigingen (cultuur, jeugd, sport, …), buurtcomités, onderwijsinstellingen en gemeentelijke diensten binnen het werkgebied van Interrand (Hoeilaart, Overijse en Tervuren).

Hoe ontlenen?

Via www.interrand.be/nodes/organiseereenduurzaamevent vind je het online reservatieformulier. Ook via www.hoeilaart.be/zelf-organiseren kom je bij het reservatieformulier terecht. Lees ook het uitleenreglement.

Wat kosten ze?

Niets. De bekers zijn helemaal gratis!

Hou er wel rekening mee dat er eenwaarborg dient betaald te worden en dat er kosten zijn bij verlies, schade, laattijdig terugbrengen en niet of onvoldoende gereinigde bekers. Deze kosten worden afgetrokken van de waarborg. De waarborg bedraagt 75 euro per transportbak van 408 bekers.

Afspraken

  1. Reserveer je bekers minstens twee weken op voorhand, voor grote evenementen minstens zes weken op voorhand.
  2. Schrijf je waarborg (75 euro per transportbak van 408 bekers) binnen twee dagen over op het rekeningnummer van Interrand: BE48 0910 0064 0027. Pas na betaling van de waarborg en de bevestiging dat je reservatie in orde is, is je aanvraag definitief.
  3. Voorzie voldoende bekers: twee à drie bekers per deelnemer, wat neerkomt op 200 à 300 bekers per 100 mensen.
  4. De bekers worden op een vooraf afgesproken uur en datum opgehaald en teruggebracht bij Interrand, J.B. Charlierlaan 78. Na ondertekening van een ontleenovereenkomst krijg je de gevraagde bak(ken) met bekers mee.
  5. De bekers worden binnen een week na je activiteit teruggebracht (afwijking mogelijk mits voorafgaande aanvraag). De bakken en bekers worden samen met jou geteld en gecontroleerd

Voordelen van herbruikbare bekers

  • Minder afval, dus milieuvriendelijker.
  • Quasi onbreekbaar, dus veiliger dan glas.
  • Aangenamer om uit te drinken dan een wegwerpbeker.
  • Stapelbaar en gemakkelijk in gebruik.

INFO: Interrand – tel. 02 658 95 41 – info@interrand.be

Vertel het verder