GROS Hoeilaart steunt humanitaire hulpinstanties in Marokko en Libië

Begin september 2023 vonden er twee grote rampen plaats: een aardbeving in Marokko op 8 september en overstromingen in Libië op 10 september. De Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingSamenwerking (GROS) steunt acties van twee hulporganisaties verbonden aan het consortium 12-12: Dokters van de Wereld België en het Rode Kruis.

De aardbeving die Marrakesh op vrijdag 8 september, was de zwaarste ooit gemeten in Marokko: de beving had een kracht van 7 op de schaal van Richter volgens Marokkaanse metingen. Bij deze aardbeving vielen duizenden slachtoffers en minstens evenveel gewonden, waarvan de helft ernstig gewond. Dokters van de Wereld België is al sinds 2013 actief in Marokko, namelijk in de regio’s Oujda en Rabat. Door de steun van de GROS krijgen lokale organisaties extra middelen om broodnodige hulp te bieden.

Twee dagen later, op zondag 10 september, kreeg Libië te maken met een verwoestende overstroming veroorzaakt door de cycloon Daniel. Door deze natuurramp kwamen duizenden mensen om. Er waren ook minstens 10.000 vermisten en 40.000 binnenlandse ontheemden. De steun aan het Rode Kruis gaat naar de Libische Rode Halve Maan, die samenwerkt met lokale en andere overheidsinstanties om hulp te bieden aan de getroffenen.

De GROS gaf 750 euro aan Dokters van de Wereld België en 750 euro aan het Rode Kruis.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart