Help de IJse schoonhouden!

De waterkwaliteit van de IJse is er de laatste jaren zichtbaar op vooruit gegaan. De gemeente wil dat zo houden. Ook jij kan daarbij helpen.

04-02-2022 - De waterkwaliteit van de IJse is er de laatste jaren zichtbaar op vooruit gegaan. De gemeente wil dat zo houden. Ook jij kan daarbij helpen.

De analyseresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en de soorten vis die vissersclub De Luchtvangers in de gemeentevijver aantreft, tonen aan dat de IJse het goed doet in Hoeilaart. Ook in de Kasteelstaat zijn bijvoorbeeld weer waterplanten, insecten en kleine visjes te zien.

De gemeente betreurt dan ook te moeten vaststellen dat er in de IJse soms nog bouw- en andere afvalstoffen gestort worden.

Merk je dergelijke sluikstorten en -lozingen op?

Laat het dan weten aan het infopunt Water van de provincie Vlaams-Brabant. Het beheer van de IJse, een onbevaarbare waterloop van categorie 2, valt onder de verantwoordelijkheid van de provincie.

Tips voor oeverbewoners

Waarmee hou je best rekening als je langs een waterloop woont of bouwt? Wat met afsluitingen, beplantingen en onkruidbestrijding? Het antwoord op deze en andere vragen en een nuttige brochure voor oeverbewoners, zijn te vinden op de webpagina van het infopunt Water.

Infopunt Water van de provincie Vlaams-Brabant:

Meer info?

Milieudienst

02 658 28 75

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 75
E-mailadres
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart