Hoeilaart, diervriendelijke gemeente

Samen met 35 andere Vlaams-Brabantse gemeenten, kreeg Hoeilaart het label 'Diervriendelijke gemeente'.

De provincie Vlaams-Brabant stimuleert lokale besturen om een diervriendelijk beleid te voeren. Gemeenten die zich inzetten voor dierenwelzijn krijgen het label ‘diervriendelijke gemeente’. Daarmee engageren gemeenten zich om 11 actiepunten waar te maken, zoals de aanstelling van een schepen voor dierenwelzijn, het voorzien van uitlaatplaatsen voor honden, de promotie van de kattensterilisatiecampagne en samenwerking met een asiel.

De provincie Vlaams-Brabant liet het bestaande label vernieuwen door een cartoonist. Het label dient als uithangbord voor de inwoners om de  gemeentelijke inzet voor dieren kenbaar te maken.

Vlaams-Brabant telt momenteel 35 diervriendelijke gemeenten: Affligem, Beersel, Begijnendijk, Bekkevoort, Boutersem, Diest, Dilbeek, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Hoeilaart, Kampenhout, Keerbergen, Kraainem, Leuven, Liedekerke, Linter, Londerzeel, Lubbeek, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Scherpenheuvel-Zichem, Steenokkerzeel, Ternat, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo, Wezembeek-Oppem, Zaventem, Zemst en Zoutleeuw.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart