Hoeilaart zet verder in op actief gezondheidsbeleid

Samen met 24 andere gemeenten uit de regio Zenneland, ondertekende Hoeilaart op 26 april het Charter Gezonde Gemeente. Hiermee bekrachtigt de gemeente haar intentie om, met de steun van Logo Zenneland, tijdens de komende legislatuur verder in te zetten op gezondheidsbevordering en ziektepreventie.

De ondertekening van het Charter Gezonde Gemeente vond plaats in Opwijk. De gemeente Hoeilaart werd er vertegenwoordigd door Annelies Vanderlinden, schepen van Welzijn, en door Bart Mullie, coördinator Sport en Gezondheid.

Gezonde Gemeente is een kadermethodiek. Dat wil zeggen dat het praktische instrumenten aanreikt die gemeenten helpen om stap voor stap een lokaal gezondheidsbeleid uit te bouwen. Dat doen ze met de hulp van de Vlaamse Logo’s die hen coachen in dat traject. Logo staat voor Lokaal Gezondheidsoverleg.

Door mensen de juiste informatie te verschaffen, hen te sensibiliseren en de leefomgeving aan te passen, wil de gemeente Hoeilaart haar inwoners inspireren om van de gezonde keuze de makkelijkste keuze te maken.

Door gezondheid een concrete invulling te geven en er in de verschillende beleidsdomeinen rekening mee te houden, komt de gemeente bovendien tegemoet aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

Gezonde Gemeente is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s, met als betrokken partners de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) met de steun van de Vlaamse overheid.

 

 

Contact en openingsuren

Dienst Vrije Tijd
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 05 04
E-mailadres: 
vrijetijd [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:15 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00
Alle openingsuren

Vertel het verder