Honingbijen in boomgaard Terjansdelle

Hoeilaart voert een bijenvriendelijk beleid. Tegen eind mei mogen we de eerste 'Terjansdellehoning' verwachten!

Het gaat niet goed met de (honing)bijen en dat is slecht nieuws voor de biodiversiteit. De gemeente Hoeilaart spant zich in om daar wat aan te doen, onder meer door het aanplanten van bijenvriendelijke struiken en planten. Vorige week heeft imker Werner Van Mieghem, op vraag van de gemeente, ook een eerste honingbijenkast geplaatst in de gemeentelijke boomgaard Terjansdelle, waar in 2014 al een bijenhotel werd geïnstalleerd.

Bijen zorgen voor de bestuiving van allerlei plantensoorten en zijn cruciaal voor het leven op onze planeet. Honingbijen, solitaire bijen en hommels zorgen ervoor dat we kunnen genieten van heerlijk fruit en groenten.

In de hoogstamboomgaard Terjansdelle zullen de honingbijen hopelijk zorgen voor een nog rijkere fruitoogst én lekkere Hoeilaartse honing. De eerste ‘Terjansdellehoning’ mag je verwachten tegen eind mei.

Met een beetje geluk kan je imker Werner in de boomgaard aan het werk zien. Hij komt minstens één keer per week langs om het bijenvolk te inspecteren. Bovendien is het de bedoeling om voor Hoeilanders en schoolklassen een aantal educatieve infomomenten te organiseren.

Meer info?

Milieudienst

02 658 28 75

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 75
E-mailadres
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart