Ik help de brandweer!

Brandweermannen en –vrouwen doen steeds hun best om bijstand te verlenen in noodsituaties. Iedereen kan hen hierbij helpen. Doe zoals de familie Van Vlam en help de brandweer zodat zij vlot ter plaatse geraken en snel aan de slag kunnen gaan.

Via 4 campagnebeelden laten we jullie zien hoe jij de brandweer kan helpen:

Adopteer een hydrant voor het bij jou brandt! Een hydrant is een andere naam voor een brand(weer)kraan. Hydranten zijn aftakpunten voor waterafname van het leidingwaternetwerk en die zijn cruciaal voor de brandweer! De watervoorraad in blusvoertuigen is immers beperkt en is vaak na slechts enkele minuten al op. Daarom gebruikt de brandweer deze hydranten.

Aan de kant voor de brandweer! Laat de brandweer door wanneer je de sirene hoort! De brandweer doet steeds zijn best om zo snel mogelijk ter plaatse te zijn. Help de brandweermannen en -vrouwen zodat zij vlot op de interventieplaats kunnen geraken.

Parkeer reglementair! De brandweer doet steeds zijn best om zo snel mogelijk ter plaatse te zijn. Help de brandweermannen en -vrouwen zodat zij vlot op de interventieplaats kunnen geraken.

Speel geen verstoppertje met de brandweer! Duidelijke huisnummers zijn van levensbelang! Duidelijke en vanaf de openbare weg zichtbare huisnummers besparen veel tijd in noodsituaties. Leesbare huisnummers zijn immers van levensbelang. Geef je huisnummer dan ook de aandacht dat het verdient. Bekijk het ook eens kritisch vanuit je wagen vanop straat, zoals de brandweer dat zou doen. Kan je het meteen zien? Is het goed leesbaar? Als dat niet zo is, pas het dan dadelijk aan!

Contact: Tim Renders, brandpreventieadviseur Hulpverleningszone Oost (Vlaams-Brabant), contactpersoon Leef Brandveilig, tim.renders@hvzoost.be, 0486 69 74 76

Vertel het verder