Jan Van Assche is Ridder in de Orde van het Gulden Masker

Op 1 oktober 2023 vond de plechtige intronisatie plaats van Jan Van Assche als Ridder in de Orde van het Gulden Masker.

Al jaar en dag zet Jan zich in voor het culturele leven van Hoeilaart. Op zijn palmares staan onder meer de toneelspektakels '800 jaar Hoeilaart', 'De 7 Sleutels' en 'Ik was 14 in '14', de regie voor verschillende verenigingen, acteur- en zangprestaties in meerdere producties, de jaarlijkse kerstconcerten, het massaspektakel 'Felix, de musical' ... Te veel om op te noemen!

Om hem te danken voor zijn inzet hebben de Koninklijke Toneelkring De Jonge Druivelaar, Felix de musical en Plezant en Interessant (Davidsfonds) de krachten gebundeld om Jan op een gepaste manier te eren.

De Orde van het Gulden Masker

De Orde, met als hoofddoel het steunen en promoten van het amateurtheater, werd opgericht in 1963. Eenieder die in de regio Vlaams-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bijzonder heeft bijgedragen tot de groei en de bloei van het Vlaamse amateurtoneel kan voor het Ridderschap in aanmerking komen. Jan wordt hiermee de 189ste Ridder in de geschiedenis van de Orde. Een uitzonderlijke huldiging. Van harte proficiat!

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart