Laat je waarschuwen bij een noodsituatie!

Bij een noodsituatie willen we je zo snel mogelijk verwittigen. Dat doen we via verschillende kanalen, bijvoorbeeld: BE-Alert.

Wat is BE-Alert?

Hoeilaart is sinds kort aangesloten op BE-Alert, een communicatieplatform dat je informeert bij een (lokale) noodsituatie. Een grote brand, gaslek of stroomonderbreking? In een sms of e-mail krijg je snel informatie over wat er aan de hand is, hoe je jezelf in veiligheid kan brengen en wat de nodige aanbevelingen zijn, zoals ramen en deuren sluiten bij een brand.

Voor wie?

  • Voor alle geregistreerde inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert.
  • Voor alle andere personen die op dat moment in de buurt van het incident zijn. Dankzij locatiegebaseerde alarmering, een innovatieve technologie in België, kan de overheid je een sms sturen als je fysiek aanwezig bent op de plaats van de gebeurtenis. Hiervoor moet je je niet vooraf inschrijven.

Welke info ontvang je?

  • Wat er gebeurd is.
  • Wat je kan doen om jezelf in veiligheid te brengen.
  • Wat de overheid doet om je in veiligheid te brengen.
  • Hoe de situatie evolueert.

Hoe schrijf je in?

Surf naar be-alert.be en vul je contactgegevens in. Je kan meerdere adressen of telefoonnummers registreren. Zo ontvang je gratis berichten bij een noodsituatie bij je thuis, op het werk of in de buurt van je familie.

Meer weten over noodplanning in Hoeilaart?

Surf naar onze pagina hoeilaart.be/noodplanning.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart