Nieuwe deelwagen op Sloesveld

Sinds kort staat er ook in de wijk Sloesveld een deelwagen van Cambio klaar voor gebruik.

Waarom autodelen?

Ons lokaal bestuur wil meer inwoners motiveren om gebruik te maken van Cambio.

Autodelen is milieuvriendelijk en voordelig voor je portefeuille:

  • Wist je dat elke gedeelde auto 9 tot 13 privéauto's van de weg kan halen? Minder auto’s betekent kortere files, minder parkeerdruk en een lager CO2-uitstoot.
  • En dat de gemiddelde jaarlijkse kosten van een auto zoals brandstof, verzekering, onderhoud, afschrijving en parkeerkosten kunnen variëren van 5000 tot 8000 euro of zelf meer per jaar? Volgens studies besparen autodelers aanzienlijke bedragen ten opzichte van het bezitten van een eigen auto.

Hoe werkt Cambio? 

  • Als Cambio-lid krijg je toegang tot alle Cambio-deelwagens in België. Je reserveert de auto van jouw keuze waar jij dat wenst.
  • Reserveren kan dag en nacht, zowel telefonisch, online als via de app.
  • Je haalt de gereserveerde auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar ook terug. De wagen open je met de Cambio chipkaart of met de CambioApp.
  • Je betaalt 35 euro instapkosten en een beperkt maandelijks abonnement (4 of 8 euro). Je betaalt in functie van het gebruik en kan dus veel sparen als je slechts sporadisch rijdt. Alle andere kosten zoals verzekering en brandstof zijn inbegrepen.

Waar vind je de deelwagens?

  • In het centrum van Hoeilaart staat een elektrische wagen op de Mariënparking (Borreweg) en een benzinewagen aan de hoek Gemeenteplein - M. Félicéstraat.
  • De deelauto op het Gemeenteplein wordt voldoende gebruikt (meer dan 20.000 km/jaar) zodat er financiële ruimte is voor een derde deelwagen. Die werd recent geplaatst op de parking in de wijk Sloesveld. Ons doel is om wijken verder van het dorpscentrum een alternatief vervoermiddel aan te bieden zodat inwoners zich zonder gebruik van eigen auto kunnen verplaatsen.
Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 72
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart