Openbare verlichting overdag, wat nu?

Af en toe gebeurt het dat de straatverlichting overdag brandt. Gaat het om een defect? Heeft iemand de schakelaar vergeten uit te zetten? Of heeft het nog een andere reden? En wat moet je dan doen?

Fluvius beheert in Vlaanderen ruim 1,2 miljoen openbare verlichtingspunten. De straatverlichting brandt uiteraard enkel op momenten dat kunstlicht nodig is. Dat stellen ze in met kleine chips die het licht aan- en uitschakelen volgens een zogenaamd brandprogramma. In de huidige energiecrisis stellen ze die programma’s zelfs bij om op vraag van de gemeente de lichten een paar uur extra te doven.

Wanneer de technici werken uitvoeren aan het verlichtingsnet (opsporen van een defect, vervangen van lampen, …) is het vaak nodig dat de lampen daarvoor branden. Is dus je straat overdag verlicht, dan hoef je niet meteen Fluvius te bellen. Mocht je echter merken dat dit de volgende dag nog altijd het geval is, neem dan gerust contact op met de defectenlijn via tel. 078 35 35 00 of via www.straatlampen.be.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart