Renovatie Leonardtunnel start midden april

Het Agentschap Wegen en Verkeer start midden april met de renovatie van de Leonardtunnel. De aannemer werkt vooral ‘s nachts. Op die manier blijft de hinder zo beperkt mogelijk.

Hinder op de Brusselse ring (april 2023 - mei 2024)

De tunnels worden ‘s nachts afgesloten. Het verkeer in beide richtingen moet dan een omleiding volgen. Op weekdagen zijn de tunnels afgesloten van 21.00 uur ‘s avonds tot 5.30 uur ‘s morgens. Overdag is er geen hinder.

Het verkeer op de binnenring (richting Waterloo) wordt ‘s nachts omgeleid via het Leonardkruispunt boven de grond. Het verkeer op de buitenring (richting Zaventem) wordt omgeleid via de E411 naar Overijse. Aan afrit Terhulpen/Maleizen moeten auto’s keren en terugrijden naar de ring. Vermijd dus de opritten van Welriekende en Groenendaal op de buitenring. Je zal namelijk worden omgeleid naar Maleizen. Neem daarom meteen de oprit in Maleizen of aan de Zavelenborre. Afrit Hoeilaart/Jezus-Eik blijft altijd geopend, maar hou rekening met de werken in Overijse in de Vuurgatstraat.

Hinder op E411 (voorjaar 2024 - begin 2025)

Zodra de tunnels van de Brusselse ring klaar zijn, start de aannemer met de tunnels van de E411. De hinder is hetzelfde als op de R0. De tunnels worden ‘s nachts afgesloten en het verkeer in beide richtingen moet een omleiding volgen.


De laatste informatie over de werken en alle verkeershinder vind je op wegenenverkeer.be/leonardtunnel.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart