Seniorenraad lanceert website

Seniorenraad 55+ Hoeilaart lanceert met veel enthousiasme zijn website www.seniorenhoeilaart.be. Met de website krijgen de senioren van Hoeilaart een vaste stek op het internet met informatie op maat van de doelgroep.

Hoeilaart heeft zowat 3400 55-plussers. Dankzij de nieuwe website kan de Seniorenraad niet alleen meer mensen bereiken, maar ook de grote toevloed aan informatie gefilterd tot bij de mensen brengen. Misschien is de senior op zoek naar het aanbod in cultuur of sport, of naar informatie over zorg of administratieve faciliteiten. Door alle informatie die zich richt tot de oudere medeburgers onder één dak te brengen, willen ze van het heterogene aanbod een geheel maken, zodat de senior er zich gemakkelijker in terugvindt.

Met de website bereikt de Hoeilaartse Seniorenraad niet het eindpunt van zijn digitaliseringsproject. De website is de eerste stap in de uitvoering van een communicatieplan. Zo werken ze ook aan een elektronische nieuwsbrief en aan een videokanaal. Die bewuste inschakeling van senioren in de digitalisering maakt deel uit van een strategie die erin bestaat de oudere medeburgers mee te nemen naar het digitale tijdperk. Ze organiseren al sinds jaar en dag een computerspreekuur en gerichte activiteiten. Maar de mensen die digitaal hebben afgehaakt laten de Seniorenraad niet vallen. Voor hen voorzien ze ook een aantal zaken. Zo zullen ze de Gids van de Senior, voorlopig een online product, ook in gedrukte vorm verdelen.

 

Vertel het verder