Tijdelijke shuttlebus station Groenendaal - Sloesveld en Tentrappen

Het lokaal bestuur voorziet een tijdelijke shuttlebus tussen het station Groenendaal en de wijken Sloesveld en Tentrappen in afwachting van een definitieve oplossing van De Lijn.

Sinds De Lijn zijn nieuwe dienstregeling heeft ingevoerd, worden bepaalde wijken in Hoeilaart minder bediend. Het lokaal bestuur zorgt zelf voor een tijdelijke oplossing tot De Lijn met eigen voorstellen komt zoals extra bediening in de wijken of vervoer op maat (VOM). Ondertussen zal een shuttlebus op weekdagen van 16 tot 18.30 uur rijden tussen het station Groenendaal en de wijken Sloesveld en Tentrappen.

Gevolgen van nieuwe dienstregeling

De voorbereiding van het nieuwe vervoersplan van De Lijn verliep niet vlekkeloos voor Hoeilaart. Na twee maanden werden volgende problemen op het terrein duidelijk zichtbaar:

  1. Na 14.30 uur kunnen inwoners van wijken Sloesveld en Tentrappen vanuit het centrum niet meer met de bus naar hun wijk geraken omdat er geen bus meer is.
  2. Leerlingen uit beide wijken, die in Overijse naar school gaan, hebben geen bus meer op het moment dat ze moeten vertrekken of terugkeren van school.
  3. In de namiddag zitten de bussen vanuit Leuven overvol. Leerlingen, die vanuit Overijse naar Hoeilaart terugkeren, hebben zelfs geen staanplaats meer.

Mogelijke oplossingen gevraagd

  • Het lokaal bestuur vroeg aan De Lijn om de vervoersproblemen voor leerlingen naar en van Overijse te analyseren en op te lossen.
  • De Lijn werd ook gevraagd om na 14.30 uur bussen van Groenendaal door wijken Sloesveld en Tentrappen te laten rijden.

De huidige voorstellen zijn echter ontoereikend. Het is wachten op ‘vervoer op maat’ dat ten vroegste in januari 2025 beschikbaar zal zijn voor Hoeilaart.

Hoeilaart voorziet tijdelijke shuttlebus

Hoeilaart organiseert zelf een shuttlebus om inwoners vanuit het centrum terug naar de wijken Sloesveld en Tentrappen te vervoeren. De voorziene lanceerperiode is begin april 2024.

  • De bus zal op weekdagen van ongeveer 16 tot 18.30 uur het traject van bus 595 volgen tussen station Groenendaal en de wijken Sloesveld en Tentrappen.
  • De ritten zullen gratis zijn voor de inwoners.
  • Deze bus zal stoppen aan de haltes van De Lijn.
  • Er zal geteld worden hoeveel mensen gebruik maken van de shuttlebus. Op die manier kan er worden aangepast waar nodig.
  • De busmaatschappij wordt zo snel mogelijk vastgelegd en zal het volledige jaar de dienstverlening verzorgen. Het lokaal bestuur zal de kosten proberen terug te vorderen bij De Lijn. 
  • Naast deze tijdelijke maatregel kunnen inwoners ook gebruik maken van de huidige bussen op lijn 595, alsook van een deelwagen.
Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 72
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart