Tussenkomst schooltarieven Begijntjesbad

De gemeenteraad heeft op 25 januari 2021 beslist dat het lokaal bestuur zal tussenkomen in het verhoogde tarief voor scholen in het vernieuwde Begijntjesbad van Overijse.

27-01-2021- De gemeenteraad heeft op 25 januari 2021 beslist dat het lokaal bestuur zal tussenkomen in het verhoogde tarief voor scholen in het vernieuwde Begijntjesbad van Overijse.

Het vernieuwde Begijntjesbad opende op 18 januari de deuren voor de scholen. De Sint-Clemensschool is alvast een duik gaan nemen: getest en goedgekeurd! Het Groene Dal volgt volgend schooljaar in september.

Eind vorig jaar informeerde Overijse ons over de aangepaste bijdrage die we zouden moeten betalen bij de opening van het nieuwe zwembad. Deze houdt een stijging in voor zowel particulieren, verenigingen als scholen. In totaal gaat het om een prijsstijging van 62 %. Door deze laattijdige communicatie kon deze extra uitgave niet meer in de begroting voorzien worden. Er moesten dus keuzes gemaakt worden binnen het beschikbare budget. De prioriteit gaat uit naar zwemlessen voor de schoolgaande kinderen. Op deze manier wordt zwemmen opnieuw een prioritaire leerdoelstelling voor de Hoeilaartse jeugd, zonder dat de kost voor de scholen en de ouders toeneemt. De gemeente blijft ook tussenkomen in het leerlingenvervoer van en naar het zwembad.

Voor verenigingen en particulieren wordt momenteel een alternatieve tussenkomst uitgewerkt. Voor de kansengroepen komen er ook alternatieve regelingen via de UiTPAS die in juni 2021 wordt gelanceerd.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart