Uitbreiding doelgroep sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas

Sommige personen en gezinnen hebben recht op een sterk verlaagd tarief voor elektriciteit en aardgas. Zij zijn 'beschermde klant', kom jij ook in aanmerking?

Sommige personen en gezinnen hebben recht op een sterk verlaagd tarief voor elektriciteit en aardgas. Zij zijn 'beschermde klant'. Kom jij ook in aanmerking?

Wat is het sociale tarief?

Het sociale tarief ligt doorgaans 30 procent lager dan het gemiddelde commerciële tarief. Je hebt er recht op als je bepaalde uitkeringen of tegemoetkomingen geniet, zoals een leefloon via het OCMW, een tegemoetkoming via de FOD Sociale Zekerheid voor Personen met een Handicap of een tegemoetkoming via de Federale Pensioendienst. Het sociale tarief wordt in zulke situaties automatisch toegepast.

Ook huurders van een sociaal appartement met verwarming op aardgas via een gemeenschappelijke installatie hebben recht op het sociale tarief. In dit geval gebeurt er echter geen automatische toepassing. De beheerder van het appartement moet hiervoor het nodige doen.

Tijdelijke uitbreiding van de doelgroep

Sinds kort komen tijdelijk nog meer mensen in aanmerking voor de sociale maximumprijzen voor elektriciteit en aardgas. De federale regering heeft de doelgroep uitgebreid. Personen die recht hebben op de verhoogde tegemoetkoming en een contract hebben afgesloten als residentiële afnemer van elektriciteit en aardgas, hebben van 1 februari 2021 tot en met 31 december 2021 tijdelijk recht op het sociaal tarief.

Het woonloket bekijkt graag met jou of je in aanmerking komt voor het sociale tarief.

Woonloket: woonloket.hoeilaart@igo.be - 0476 96 38 23 - www.hoeilaart.be/woonloket

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart