Verkeershinder Terhulpsesteenweg door aanleg fietssnelweg

Op maandag 26 september starten de werken aan fietssnelweg F205 tussen de Ring rond Brussel en Hoeilaart. De werken duren naar schatting één jaar en zullen hinder veroorzaken. Tijdens de volledige duur van de werken is de rijrichting vanuit Brussel naar Hoeilaart en Terhulpen volledig afgesloten voor het auto- en fietsverkeer.

De Terhulpsesteenweg is momenteel onveilig voor fietsers. Auto’s rijden vlak naast de fietsers en op veel plaatsen ontbreekt een fietspad. Om deze situatie te verbeteren, start de Werkvennootschap op maandag 26 september met de heraanleg van de Terhulpsesteenweg, vanaf de kruising met de Gravendreef tot aan de kruising met de Meutedreef. Ze vervangen de huidige weg door nieuwe autorijstroken met daarnaast een breed, veilig en comfortabel fietspad. De werken duren naar schatting één jaar en zullen hinder veroorzaken.

Werken in drie fasen

Fase 1: maandag 26 september 2022 tot begin april 2023: riolerings- en wegenwerken, kant Zoniënwoud

De werken voor de waterinfiltratie worden opgestart. Er wordt net naast het Zoniënwoud gewerkt, zonder de natuur van het beschermde bosgebied aan te tasten. Daarna worden er wegenwerken uitgevoerd ter voorbereiding van de aanleg van het toekomstige dubbelrichtingsfietspad.

Fase 2: begin april - begin augustus: aanleg vernieuwde rijbaan

In deze fase wordt er aan de kant van de wijk gewerkt. Een aantal nutsleidingen worden verplaatst en de nieuwe rijbaan wordt verder aangelegd. Het autoverkeer rijdt tijdens deze fase langs de kant van het Zoniënwoud.

Fase 3: begin augustus - eind september 2023: afwerking fietssnelweg

Het dubbelrichtingsfietspad wordt verder afgewerkt. Er komt tussen de rijbaan en het dubbelrichtingsfietspad een wadi van 2 meter, een groene greppel die ervoor zorgt dat regenwater in de ondergrond kan infiltreren. Op deze manier wordt de fietssnelweg afgeschermd van het verkeer op de steenweg.

Verkeershinder Terhulpsesteenweg

Gemotoriseerd verkeer richting Hoeilaart rijdt via de Groenendaalsesteenweg. De wijken langs de Terhulpsesteenweg bereik je via lokale aansluitingen.

Op de Terhulpsesteenweg wordt, tijdens de volledige duur van de werken, de rijrichting vanuit Brussel naar Hoeilaart en Terhulpen volledig afgesloten voor alle auto- en fietsverkeer. 

Fietsers gebruiken een autovrije fietsomleiding via het Zoniënwoud tot aan de Jean Velgestraat. Daar kan je een omleiding volgen doorheen de wijk via Albert I-laan, Hyacintenlaan, Georges Huynenstraat en IJzerstraat. Daar kom je terug op de Terhulpsesteenweg tot het einde van de werken aan de Meutedreef (grens met Wallonië).

omleiding fietsers werken fietssnelweg

Het openbaar vervoer (TEC) (bus 366) volgt een omleiding. Bekijk de website van TEC (www.letec.be) voor meer informatie.

Vragen?

Raadpleeg hier de uitgebreide informatiefolder met daarin meer gedetailleerde uitleg, omleidingsplannen en toekomstbeelden. Je kan ook terecht op de website werkenaandering.be/F205.

Heb je bijkomende vragen over dit project of ervaar je hinder door de werken? Je kan de bereikbaarheidsadviseur van Werken aan de Ring contacteren via info@werkenaandering.be.

fietssnelweg

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart