Volledige vrijgave waterinstallatie Koldamsite

Na de nodige analyse en technische aanpassingen aan de waterinstallatie op de Koldamsite blijkt dat er geen gevaar meer is op legionella-besmetting. Vanaf vrijdagnamiddag 1 september mag de volledige watervoorziening terug veilig gebruikt worden.

Vorige week bleek de legionella-steekproef op de sport- en jeugdsite Koldam positief. In afwachting van verder onderzoek, werden er meteen de nodige maatregelen genomen. Klik hier voor ons nieuwsbericht hierover.

Hieronder geven we een stand van zaken in verband met de getroffen maatregelen over de watervoorziening op de Koldamsite.

  • Wat betreft de douches in het gebouw van de tennis- en voetbalclub, werden de nodige technische aanpassingen aan de installatie doorgevoerd om de oorzaak van de legionella weg te nemen. Vandaag en uiterlijk vrijdagvoormiddag vindt de thermische spoeling plaats. Hierna is er geen gevaar meer op besmetting en mag de volledige installatie terug veilig gebruikt worden.
  • Wat betreft de douches in de sporthal, bleek na verder onderzoek en analyse van een expert een chemische reiniging niet nodig. Hier werden ook de nodige technische aanpassingen uitgevoerd om mogelijke incidenten te voorkomen. Ook hier is er geen gevaar meer op besmetting en mag de volledige installatie terug veilig gebruikt worden.

Concreet betekent dit dat zowel de douches als andere waterinstallatie van de tennis- en voetbalclub en de sporthal op vrijdag 1 september om 14 uur terug vrijgegeven worden.

Dankzij de efficiënte samenwerking van alle betrokken partijen bleef de impact voor de gebruikers van de sport- en jeugdsite beperkt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart