Vrijwillige vertalers gezocht voor het PSH

Het psychosociaal hulpverleningsnetwerk (PSH) is op zoek naar vrijwilligers die kunnen ingeschakeld worden als vertaler bij een noodsituatie.

Om in een noodsituatie snel en adequaat te kunnen reageren, bouwt het lokaal bestuur Hoeilaart structuren uit. Dit om enige chaos te vermijden. Een van deze structuren is het psychosociaal hulpverleningsnetwerk, ook wel PSH genoemd. Dit netwerk bestaat uit hulpverleners, ambtenaren en vrijwilligers die opgeroepen kunnen worden indien zich een calamiteit of ramp voordoet en waarbij ook niet-gewonde slachtoffers moeten opgevangen worden in een onthaalcentrum.

In geval van nood willen we kunnen beschikken over een vrijwilligerslijst. Hiervoor zoeken we vrijwilligers die een vreemde taal of gebarentaal machtig zijn en in Hoeilaart wonen. Bij een calamiteit of ramp kunnen ze opgeroepen worden.

Mocht je interesse hebben om dorpsgenoten in nood ondersteuning te geven bij een ramp, kan je contact opnemen met de dienst Welzijn op het nummer 0492 13 49 03 of via welzijn@hoeilaart.be. Vermeld zeker je naam, adres, de talen die je spreekt en je telefoonnummer.

Meer info?

Dienst Welzijn

0492 13 49 03

Contact en openingsuren
Groenendaalsesteenweg 32
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
0492 13 49 03
E-mailadres
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart