Oplaadpunt budgetmeterkaart

Wat?

Om je energieverbruik onder controle te houden en te voorkomen dat je nog meer schulden maakt, kan netbeheerder Fluvius in de plaats van de normale elektriciteits- en/of gasmeter een budgetmeter plaatsen. Zo’n budgetmeter werkt met een kaart die je eerst voor een bepaald bedrag moet opladen. Je krijgt pas elektriciteit of gas wanneer je de kaart in de budgetmeter steekt. Als het krediet opgebruikt is, moet opnieuw opladen. Dat kan in Hoeilaart in het Sociaal Huis.

Hoe opladen?

  • De oplaadterminal bevindt zich in het Sociaal Huis. Tijdens de openingsuren kan je met je referentienummer daar zelf opladen.
  • Een overzicht van alle oplaadpunten in de streek en in Vlaanderen vind je op de website van Fluvius. Dat kan nuttig zijn wanneer het Sociaal Huis gesloten is.

Bedrag

Je kan zoveel opladen als je wil maar er geldt een minimum van 5 euro en een maximum van 250 euro per keer. Het is een goed idee om je budgetmeter regelmatig bij te laden, ook in de zomermaanden. Op die manier kan je immers beter de koudere en duurdere wintermaanden opvangen.

Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook op afspraak terecht.

Alle openingsuren