Straffe Streek Gemeente

Logo Straffe Streek GemeenteHoeilaart is een Straffe Streek Gemeente. Het Straffe Streek Gemeente-label geeft aan dat de gemeente Hoeilaart de streekproducten uit Vlaams-Brabant een warm hart toedraagt en er ook effectief werk van maakt. Dit betekent onder meer dat de gemeente Hoeilaart streekproducten aankoopt voor een minimum budget, streekpakketten geeft als cadeau ter ere van diverse gelegenheden en streekproducten in de dagelijkse werking gebruikt.

Grondwitloof, asperges, peren, serredruvien, ... allemaal lekker en gezond. Fijne vleeswaren, pittige kazen en heerlijk gebak, ze behoren allen tot ons culinair erfgoed. Hagelandse wijnen, lambiekbieren uit het Pajottenland, parelende schuimwijnen en witloofjenever uit het Dijleland, straffe bieren uit de Brabantse Kouters, typische pralines uit de kunststad Leuven, ... Al deze producten hebben een duidelijke band met de provincie Vlaams-Brabant!

Je hebt vast al van de Vlaams-Brabantse streekproducten gehoord maar je denkt misschien dat dit lekkers onbereikbaar is. Niets is minder waar. Je vindt de streekproducten niet enkel bij de producent zelf maar ook in een van de vele streekhoekjes en streekwinkels. Alle adressen kan je terugvinden op www.straffestreek.be.

Streekproducten Vlaams-Brabant bundelde alle informatie over streekproducenten, streekhoekjes en -winkels, horecazaken, bed & breakfasts en gemeenten ook in een nieuw en rijk geïllustreerd boek: het Straffe Streek Boek. Het boek kost slechts 6 euro en is te koop aan de balie van het GC Felix Sohie.

 

Contact en openingsuren

Dienst Vrije Tijd
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 05 04
E-mailadres: 
vrijetijd [at] hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken momenteel achter gesloten deuren. Ze blijven telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kan op afspraak terecht bij de dienst Burgerzaken (tel. 02 658 28 50) en het Sociaal Huis (tel. 02 658 28 68). Met de dienst Omgeving (tel. 02 658 28 71) kan je een afspraak maken om een openbaar onderzoek in te kijken.