Vlaanderveldlaan en Melottestraat

Verkeersplateau in de G. Huynenstraat

In de loop van de maand augustus 2022 worden er in de Vlaanderveldlaan en de Charles Melottestraat wegenwerken uitgevoerd.

 • In de Charles Melottestraat, tussen het station en het kruispunt met de Georges Huynenstraat, legt de gemeente een voetpad aan, en in de Vlaanderveldlaan (kant onpare huisnummers) worden tussen de Begonialaan en het station de ontbrekende stukken voetpad aangevuld. Zo kunnen voetgangers het treinstation Hoeilaart vlot en veilig bereiken.
 • Op het kruispunt Melottestraat-Huynenstraat wordt het verkeersplateau vernieuwd.

Verkeershinder

De assen Melottestraat-Huynenstraat en Melottestraat-Vlaanderveldstraat zijn gedurende 1 week in augustus onderbroken voor het vekeer. De Terhulpsesteenweg kan via de J.B. Charlierlaan-Groenendaalsesteenweg of de wijk 't Roth-Meutedreef bereikt worden.

                                                                X              X

                                                                        X

Eerder al, in 2021, werden op de as Vlaanderveldlaan-Melottestraat maatregelen genomen om de snelheid van het verkeer af te remmen:

 • door middel van parkeervakken in het gedeelte tussen de Willem Eggerickxstraat en de Vosdellestraat.
  Dit is de zone waar steevast wagens geparkeerd staan. Er werd gekozen om een maximaal aantal parkeerplaatsen op het wegdek te schilderen, waarbij er regelmatig van zijde gewisseld wordt. Tussen de parkeervakken is parkeren verboden, wat aangeduid wordt met een aslijn in het midden van de weg.
  De geschrankt geparkeerde auto’s in de parkeervakken brengen hetzelfde effect teweeg als fysieke asverschuivingen, namelijk dat de wagens dienen af te remmen om veilig door te kunnen rijden.
  Bij het tekenen van de parkeervakken werd rekening gehouden met de opritten van de woningen, alsook met de afstand tot een kruispunt om de veiligheid ter hoogte van dat kruispunt te garanderen.
  Ter hoogte van het kruispunt met de Baron de Man d’Attenrodestraat werd er een zebrapad aangebracht.
  Door middel van een wegmarkering werd de voorrang van rechts vanuit de Vosdellestraat duidelijker gemaakt.
 • door middel van fysieke asverschuivingen in het gedeelte tussen de Vosdellestraat en de Terhulpsesteenweg.
  De fysieke asverschuivingen werden zo opgevat dat fietsers rechtdoor kunnen rijden en niet tussen de asverschuivingen dienen te slalommen.
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 72
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren